Na vsebino

Direkt v čelo (24)

Takšni in drugačni komentarji

Lahko se pohvalimo, da obisk spletne strani Radio Odeon iz dneva v dan raste. Počasi, a vztrajno. Enako velja tudi za naš Facebook profil, a to vam povem samo tako, ob strani.

Danes bi se želel dotakniti komentarjev, ki jih pišete pod razne objave.

Zanimivo je to, da marsikdo napiše marsikaj, ko pa ga srečaš v živo, te ne bo niti pozdravil. Ste to opazili tudi vi? Recimo pri svojih objavah?

To pravzaprav niti ni nič kaj posebnega, očitno se določeni ljudje bolje počutijo nekje v ozadju in tu in tam napišejo kakšno svoje mnenje, drugi morajo biti v ospredju in potrebujejo všečke in komentarje, tretji so spet nekje vmes …

Opažam, da se pri določenih prispevkih strasti komentatorjev zelo razvnamejo, postanejo celo agresivni v besedah, žaljivi, napadalni, tudi grožnje je zaznati. Razumem, da nas nekatere pripombe razjezijo, na nekatere zadeve imamo drugačne poglede in razmišljanja, a vseeno bi morali ostati na ravni komentiranja, s katerim na prizadenemo nikogar. Včasih bi bilo celo bolje, da ne pišemo. Saj ni vedno potrebno, da izrazimo svoje mnenje.

In zakaj imam danes to temo?

Ker menim, da je zelo pomembno da veste, da za svoja pisanja tudi odgovarjate. Mi ne brišemo komentarjev, ker bi se potem lahko ukvarjali samo s tem in to ves čas. V kolikor se vam po določenem času zazdi, da mogoče le niste imeli prav, lahko komentar zbrišete sami, s tem pa zbrišete tudi vse odgovore, ki so bili podani na vaše pisanje.

Kljub temu to ne pomeni, da za vaš zapis, če je bil npr. žaljiv, ne odgovarjate. Ravno nasprotno! In ravno to bi vam želel danes pojasniti.

Zaradi nekaj komentarjev, ki so bili objavljeni na našem FB profilu sem bil, kot priča, že večkrat na sodišču. Z moje strani je bilo to dokaj enostavno; na vprašanje ali je bil ta komentar res objavljen pod našo objavo sem odgovoril pritrdilno in z moje strani je bilo to vse.

Ni pa se končalo za tistega, ki je bil obtožen, da je bil v komentarju žaljiv do nekoga. Čeprav je svoj komentar po določenem času zbrisal, ga je oseba, ki je menila, da so bile zapisane besede zanjo žaljive, tožila za žalitev in kot dokaz pokazala zajem zaslona, v katerem je bilo zajetih več komentarjev, odgovorov in opazk. In tudi to je obremenilen dokaz na sodišču, ki je ukrepalo in zoper obtožene (teh je že kar nekaj) primerno ukrepalo.

Kolikor vem, so bile kazni pogojne, vendar to v tem trenutku niti ni pomembno.

Vaši komentarji so dobrodošli in zaželjeno je, da izrazite svoje poglede, svoja stališča in videnja, vendar napišite to kulturno in brez, da bi kogarkoli užalili.

Tudi z lepimi besedami se da povedati marsikaj, mogoče celo več!

Aleksander Riznič

Aleksander Riznič

Ljubitelj glasbe, fotografije in potovanj. Z glasbo se profesionalno ukvarja že več kot 30 let, ravno toliko časa tudi s podjetništvom. Z namenom širjenja glasbenega sporočila širši javnosti ustanovi 1. belokranjski radio, Radio Odeon, obenem tudi novičarski spletni portal »Radio Odeon«, pred letom dni portal s starimi fotografijami in dokumenti »Črnomelj fčasih«, nedavno še stično točko za Belokranjce živeče po celotni zemeljski obli »Belokranjci po svetu«.

V domačem kraju živi več kot 50 let, zato je mogoče čas, da s svojega zornega kota opozori na nepravilnosti in pomanjkljivosti, ki se dogajajo v lokalnem okolju in širše.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj