Na vsebino

Kadar ne gre po planu, gre popolnoma po planu

Medtem ko nekateri naslov popolnoma razumete, se vas je večina zdaj prijela za glavo. Kadar ne gre po planu nikakor ne more iti po planu in konec debate…

Naslov je morda res filozofski, ampak upam, da mi bo uspelo razložit iz česa je zrasla ta misel.

Glavni razlog, da človek sploh začne razmišljati o takšnih stvareh je, da mu stvari ne gredo po načrtih. Meni stvari nikoli niso šle po planu in ne vem zakaj sem vedno znova presenečen, ko moj plan ponovno spodleti. Do zdaj bi se to res lahko že naučil.

Ob trenutkih, ko nam stvari ne gredo po planu se začnemo spraševati kaj smo naredili oziroma kaj delamo narobe. Zakaj nam plani vedno spodletijo in zakaj zadeve nikoli ne potekajo tako, kot smo si zamislili. Verjetno ne delamo narobe popolnoma nič, ampak se naši plani preprosto ne ujemajo s plani, ki jih je za nas že zdavnaj naredil nekdo drug. Kdo pa je ta drug? Nekateri mu rečejo bog, jaz pa mu raje rečem življenje.

Nekateri ljudje imajo občutek, da so vse stvari popolnoma v njihovih rokah. Vse česar se lotijo se odvija točno tako kot so si zamislili in med samim postopkom ni nobenih zapletov. V bistvu pa ne gre za nič drugega kot to, da so njihovi plani popolnoma usklajeni s plani, ki jih je zanje naredilo življenje. Nekaterim življenje očitno priskrbi boljša navodila kot drugim.

Kljub temu, da mi stvari nikoli ne gredo po planu, pa imam vedno več sreče kot pameti. Upam da bo vedno ostalo tako. O tem sem že pisal v enem izmed mojih blogov. Včasih se mi stvari izidejo celo bolje, kot sem planiral.

Planirali smo, da se bomo meseca marca že preselili. Glede na to, da smo stanovanje prevzeli že decembra, plan niti ni bil tako zalo naivno zastavljen. Če skrajšam dolgo zgodbo, smo že v drugi polovici aprila, mi pa imamo šele dober teden narejene zaključne tlake. Selitev se nam bo zamaknila za vsaj 3 mesece, kar pa se niti ni izkazalo za slabo. Na objektu namreč poteka še ogromno del, kar pomeni, da je zelo hrupno. To bi sigurno motilo spanec našega otroka in povzročalo veliko slabe volje.

Poleg tega pa bo zaradi dodatnega časa na koncu naše stanovanje boljše. Veliko stvari smo glede na prvotno zasnovo že spremenili, saj zdaj stanovanje bistveno bolje razumemo in čutimo kot smo ga pred tremi meseci. Preko tlorisov in 3D skic, človek nikoli ne more prostora razumeti tako dobro, kot ga razume, ko se večkrat sprehodi po njem. Po novem ne bomo imeli jedilniške mize in tudi kuhinja bo malenkost drugačna, kot je bilo sprva zamišljeno.

Ne bit slabe volje, ko vam bo naslednjič spodletel vaš plan, ampak se zavedajte, da se bo na koncu izšlo bolje kot ste planirali. Morda je moje razmišljanje popolnoma zgrešeno, ampak če ne drugo je vsaj dobra tolažba.

Če se spomnite, sem pred nekaj tedni naredil plan, da bom po novem hodil spat pred deseto uro. Zdaj je ura ena zjutraj. Toliko o mojem planiranju. Lahko noč!

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj