Na vsebino

"Kuća poso"

Ura je 22:39, glava je polna raznoraznih misli, vendar nobene prave iz katere bi se lahko razvil nek blog. Pravzaprav je ravno v tem trenutku ena misel preglasila vse ostale in ta misel je “Kuča poso”. Vam je to kaj znano?

Nekako se mi zdi, da sem zmeraj utrujen in nikakor si ne morem odpočiti. Slišal sem že za spomladansko utrujenost, ampak jaz sem imel letos tudi poletno utrujenost in kot kaže bom imel tudi jesensko in zimsko.

Pa saj v službi ne delam nič drugega kot sedim za računalnikom. Po pravici povedano si včasih zaželim, da bi delal kaj bolj fizičnega. Že zdavnaj sem ugotovil, da sedenje za računalnikom ni zame in si ne predstavljam, da bi bilo do penzije tako.

Pred leti sem spoznal nekoga, ki se je iz terenskega dela presedlal na delo za računalnikom. Razlagal mi je, da je imel prej, ko je delal na terenu, po službi bistveno več energije kot pa jo ima zdaj, ko dela v pisarni. Reke je, da je po 10 urnem delu na terenu doma naredil bistveno več kot je sposoben narediti po 8 urnem delu v pisarni.

Takrat mi ni bilo logično kar mi govori, zdaj pa ga bolje razumem. Delo za računalnikom človeka zelo izčrpa poleg tega pa še človek tako izgubja fizično moč. Zato je v primerih kadar delamo za računalnikom še toliko bolj pomembna telesna aktivnost v prostem času.

Ampak kaj če časa za rekreacijo ni? Trenutno ga res nimamo, ampak upam, da se bomo kmalu začeli cela družina skupaj rekreirati. Ne vem še točno kako, ampak varianta da bi se rekreiral sam definitivno odpade. Zdaj vidim svojega otroka le 3 ure na dan. Rekreacija bi mi vzela najmanj še eno dodatno uro, kar pa je zame nesprejemljivo.

Nekaterim pa vse to odgovarja. Paše jim delo za računalnikom in komaj čakajo, da lahko pobegnejo od doma. Jaz pa žal nisem tak. Jaz rad pri delu uporabljam cele roke in ne samo prste. Pravtako rad čim več časa preživim z našo malo punco, ki bo kmalu velika in samostojna.

Pretekla dva tedna že močno razmišljam kako zorganizirati naša življenja, da bi bili čim več skupaj, da bi skupaj raziskovali in spoznavali svet in življenje. Žal še nisem našel načina, ki bi nam to omogočal, saj je sistem katerega živimo pregloboko zakoreninjen v nas.

Edina stvar, ki sem jo naredil v tej smeri pa je, da sem vplačal listek za Euro jackpot. To pa je enako kot da ne bi naredil nič. Če pa slučajno zadanemo več kot 8 €, blog iz moje strani v naslednjem tednu odpade.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj