Na vsebino

Odgovor na The Vprašanje

Nahajamo se v tistem čudnem času med božičem in novim letom, ko ne vemo točno, ali naj se obnašamo kot da je praznik, ali kot da je običajen delovni dan. Itak funkcionira vse nekako na pol, nihče ne ve, kateri dan je (kot je mene včeraj presenetil Jurijev blog – kaj pa to zdej, Jurij objavil v sredo, kaj je zdaj to? – aja, ojoj, hm), kaj bo sploh odprto in kdo ima itak dopust.

Za božič se nismo družinsko fotografirali v štrikanih puloverčkih, zato tako rekoč sploh ne obstajamo. Smo šli pa k približno desetim mašam, ne vem, ne štejem več. Letošnja téma (da se sliši, kot da imamo vsako leto določeno neko temo, a ne) našega božičnega drevesca je »optimizem«. Na veje smo obesili čokoladne bonbone. Optimizem je pričakovati, da bo do svetih treh kraljev še kateri na drevescu.

Nad novoletnimi zaobljubami sem že obupala, ker New York Times itak pravi, da ima novoletna zaobljuba kaj šans samo takrat, ko jo začneš izvajati nekje v sredini decembra. Zatorej po novem letu ne morem začeti telovaditi in zdravo jesti, enostavno je za kaj takega že prepozno. Pa res RES sem to nameravala.

Prav veliko se ne smejim zadnje dni, ampak zadnjič sem slišala eno dobro foro. Nekdo me je vprašal, kje bom pričakala novo leto.

Kljub temu, da je ta zadeva že določena, pa ni še čisto jasno, kakšen bo moj outfit. Ali bom v kateri od treh trenirk, ki jih ciklično furam od septembra nonstop, ali si bom vzela čas in se preoblekla v pižamo, še preden bom med uspavanjem Otroka 3 zaspala sede na postelji.

Morda se zdi, da nisem preveč praznično razpoložena. V resnici sem. Ampak moji standardi glede prazničnega razpoloženja so resnično nizki. Ker sem že velika, sem si kupila penino, ki me čaka v hladilniku. Če bom dočakala novo leto budna, bo za takrat. Če ne, bo počakala na izdajo moje prve knjige. Ne, ne pišem je še. Za vsakodnevna nazdravljanja pa se bom raje zatekala k čaju.

Kadar mi kdo pove v živo, da mu polepšam petkova jutra, mi ogreje srce, čeprav se mogoče bolj zdi, da mi zamrzne jezik. Ostanite tako žlahtni ljudje še naprej, upam, da si resnično zaslužim Vaš čas.

Se vidimo naslednje leto!

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj