Na vsebino

Preseljeni, ampak ne še čisto vseljeni 1

Letos avgusta smo se preselili v večje stanovanje. Saj bi se v prejšnjem stanovanju lahko še nekaj let dobro imeli, ampak pojavila se je priložnost in mi smo zagrabili. Se mi pa zdi da manjše kot je stanovanje, bolj je družina organizirana in povezana. Razen seveda, če je fotr nasilnež in ostali člani družine živijo v strahu pred njim. V takšnih primerih ne pomaga če zamenjamo manjše stanovanje z večjim, ampak se je potrebno znebiti fotra oziroma partnerja.

Manj kvadratov za čiščenje in vzdrževanje lahko pomeni več časa za življenje in uživanje življenja. Pomembno je, da si človek ne zvleče preveč stvari na svojo grbo, saj lahko dokaj hitro postane suženj svoje lastnine. Ironija je, da nas lahko na koncu začne dušiti zaradi prevelike kvadrature in ugotovimo, da bi v manjšem stanovanju dosti lažje dihali. Je pa odvisno od človeka do človeka koliko kvadratov je optimalno zanj.

Mi smo se preselili v še ne popolnoma opremljeno stanovanje. Enostavno sem imel dovolj potovanja od enega stanovanja do drugega. Včasih je bilo to celo večkrat na dan in to se je moralo končati. Zdaj smo v stanovanju že skoraj 4 mesece in stanovanje še vedno ni končano.

List opravil je dolg in hitreje se pojavljajo nova opravila kot opravljajo že napisana. Tako je, kadar se odločiš, da boš večino stvari naredil sam.

Lahko bi vam našteval kaj vse je še potrebno narediti, ampak iz tega bi ratali trije blogi in ne eden. V enem izmed mojih blogov sem govoril o prekletstvu televizije ter kavča in moram priznati, da prav nič ne pomagata pri napredovanju našega stanovanja. Res pa je tudi, da naša mala pred osmo uro že spi in od takrat naprej hrup ni zaželjen. Preden gre spat sem pa rad vsaj tisti dve uri z njo, kar pomeni, da med tednom ne naredim popolnoma nič.

Izmed vseh malih prčkarij, ki jih je potrebno narediti pa imamo tudi nekaj večjih projektov. Največji projekt izmed vseh je kopalnica. V njen nimamo še niti enega kosa pohištva razen omarice z ogledalom nad umivalnikom in stolček, da si lahko malo odpočijemo med umivanjem zob. Brisače ležijo na pralnem stroju in prav tako ostala krama. S kopalnico se nam res najbolj mudi.

Ponavadi takšni projekti izgledajo tako, da gremo v trgovino s pohištvom in najdemo rešitev. Pri nas pa to ni tako preprosto. Pri naših projektih ponavadi že v naprej točno vemo kaj si želimo. Pogosto se zgodi, da tega kar smo si mi zamislili v trgovinah nimajo. Morda nam kdaj uspe naredit kakšno kombinacijo z IKEA elementi, zgodi pa se tudi, da je kdaj potrebno vse izdelati iz nule.

Na sliki lahko vidite kako smo si zamislili našo kopalnico. Kovinska konstrukcija v črni barvi. Nad stroji pult v imitaciji betona in nad pultom lesena omarica z drsnimi vrati. Ena vrata lesena in druga iz mlečnega polikarbonata. Pod omarico bodo vodila za Ikeine plastične zabojnike “TROFAST”, ki bodo namenjeni umazanemu perilu. Pod koritom regal iz barvane kovine ter lesa in ponovno v kombinaciji z Ikeinim sistemom “TROFAST”.

Zdaj načrtujemo kako bomo te elemente izdelali. Posamezne sestavne dele bomo dali delati različnim izvajalcem in jih na koncu sami sestavili skupaj. Najmanjši problem pa so zaboji, za katere točno vemo kje jih bomo dobili. V Ikei seveda. Edina težava je katero barvo izbrati. Imajo jih v beli, črni, roza, zeleni, oranžni in rumeni barvi. Katero barvo bi izbrali vi?

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj