Na vsebino

Sanjski avto iz otroštva

Vsakemu se je kot otroku v spomin vtisnil kakšen avto. To je lahko avto, ki smo ga videli na televiziji ali v reviji in nas je popolnoma očaral. Danes bom govoril o avtu, ki se je izmed vseh avtomobilov, meni najbolj vtisnil v spomin. To je tudi avto, ki ga danes kupujem.

Moj sanjski avto sem prvič zasledil v reviji, v živo pa sem ga prvič videl na celjskem sejmu. Tega trenutka se spomnim, kot da bi bil včeraj. Spomnem se njegove barve ter kje in kako je bil razstavljen. Tisti trenutek sem vedel, da je to avtomobil, ki ga bom enkrat v življenju imel.

Moj sanjski avto je verjetno zelo netipičen sanjski avto. Sanjski avtomobili so ponavadi Ferrari-ji, Lamborghini-ji, Aston Martin-i, Porsche-ji in tako naprej. To so avtomobi, ki jih redko vidimo na cestah, niso primerni za vsakodnevno uporabo in le redki si jih lahko privoščijo. Moj sanjski avto iz otroštva pa je nekaj čisto nasprotnega. To je avto, ki si ga lahko privošči veliko ljudi in je primeren za vsakodnevno uporabo. Je zelo praktičen, okreten in ekonomičen.

Moj sanjski avto je Reanult Twingo prve generacije. Po mojem mnenju je to najboljši avto, ki ga je Renault kadarkoli naredil in druge blagovne znamke mu niso prišle niti blizu. Twingo je bil revolucija tako na oblikovnem, kot tudi na funkcionalnem področju. Kot otroka me je Twingo prepričal s serijskim digitalnim števcem umeščenim v sredino in s svojo obliko, ki je bila nekaj čisto drugačnega.

Kasneje, ko sem bil nekoliko zrelejši, pa me je Twingo prepričal še s svojo praktičnostjo in vsestranskostjo. V Twingotu lahko zadnjo klop premikamo naprej in nazaj. To pomeni, da lahko spremnjamo razmerje med količino prostora za noge in velikostjo prtljažnega prostora. Genialno. Tega nisem videl še nikoli prej v nobenem avtomobilu, sploh pa ne v tako majhnem. Prvič, ko sem se vozil na zadnji klopi Twingota, nisem mogel verjeti koliko prostora je v tem malem avtomobilu. Prostora je dovolj za udobno vožnjo štirih odraslih potnikov. Vozil sem se veliko bolje in udobneje kot v marsikaterem dražjem avtomobilu. Poleg tega pa je možno nastavljati tudi naklon naslona zadnje klopi. Svašta.

Najboljša lastnost Twingota pa je tista za katero marsikdo niti ne ve. Verjetno niti vsi lastniki Twingotov tega ne vejo. Notranjost Twingota se lahko spremeni v posteljo na kateri se lahko kvalitetno spočije tudi tako visok človek, kot sem jaz. Vem da težko verjamete, ampak je res. Tudi v avtomobilu dolžine 5 m in vrednosti 50.000€ se ne boste tako kvalitetno spočili kot v Renault Twingotu prve generacije.

Kot voznik sem se z Renault Twingom zelo hitro srečal. Ravno v obdobju, ko sem pridobil vozniško dovoljenje, je Twingota imela moja mama. To pomeni, da sem kot mladi voznik največ kilometrov naredil ravno s Twingotom. Kot najstnik si ne bi mogel zaželeti boljšega avtomobila. Še posebej dobro se je izkazal, kadar je mama dovolila, da sem šel z njim na kakšen festival. Medtem, ko so morali vsi postavljati šotore, sem jaz le podrl sedeže in se udobno namestil v Twingotu. Vse kar je takrat manjkalo je bila le sončna streha, ki bi jo odprl in opazoval zvezde.

S partnerko imava trenutno le en avto in včasih nam to narobe hodi. Sploh v tem letnem času, ko so pred vrati mrzli in deževni dnevi in vožnja s kolesom ni najboljša izbira. Čez poletje bo ta drugi avto večinoma parkiran in zato kupujemo avto, ki je praktičen, poceni za vzdrževanje in mu vrednost ne pada več. Avto mora biti bencinar, saj bomo z njim večinoma delali kratke razdalje in se bo v hladnih dneh bistveno prej segrel kod diezel. Mislim, da to pomeni, da je skrajni čas, da sam postanem lastnik legendarnega Twingota prve generacije.

Na www.avto.net večkrat dnevno spremljam, kdaj se bo pojavil pravi Twingo zame. Kot sem že omenil, mora biti to Twingo prve generacije, nisem pa še omenil, da mora biti model pred posodobitvijo, oziroma letnik 1998 ali starejši. To pomeni, da morajo biti prednji žarometi in smerokazi ločeni. Moj Twingo mora imeti stekla brez električnega pomika, ne sme imeti centralnega zaklepanja in ogledala morajo biti ročno nastavljiva. Vas zanima zakaj? Zato ker so to stvari, ki se lahko pokvarijo in po mojem mnenju niso nujne v trivratnem avtomobilu. Zaželjeno je tudi, da bi imel moj Twingo platneno streho in aluminijasta platišča. V mislih imam tudi določeno barvo, vendar ne bi zdaj o tem.

Moje zahteve so zelo visoke in mislim, da je nemogoče, da bi našel točno takšnega Twingota, kot ga iščem. Na koncu dneva bom srečen, če bom imel Twingota preden zapade prvi sneg. Če poznate koga, ki razmišlja o tem, da bi prodal svojega Twingota, ali pa ga imate morda celo vi in mislite, da bi bil čas, da zamenja lastnika me prosim kontaktirajte. Obljubim, da bom skrbel za njega. Morda celo bolj, kot ste to počeli vi ;)

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj