Na vsebino

Maraayin poklon srcu družine

Maraaya s serijo singlov napovedujeta prvo koncertno turnejo in skorajšnji izid albuma. Balada Cilj je Marjetkin poklon babici in prva od treh pesmi o minljivosti, ki so nastale v zelo čustvenem obdobju. Babico v videu igra nosilka Borštnikovega prstana iz serij Reka ljubezni in Usodno vino, Marinka Štern.

"Življenje je na koncu album slik, dogodkov, katerih se rad spominjaš. Za naju je to rojstvo najinih otrok, poroka ... Življenje pa prinaša vzpone in padce. In ob slednjih se rojevajo pesmi, kot je ta. Pesem Cilj je nastala, ko se je od nas poslavljala moja babi. Veliko navdiha mi je dala. In prav zaradi nje so nastale tri najlepše pesmi, ki sem jih napisala v življenju. Niste jih še slišali. Cilj je prva od njih," povzame ozadje novega singla Marjetka Vovk, ki jo te dni spet gledate tudi kot žirantko v šovu Slovenija ima talent.

"Med epidemijo, ko se je svet ustavil, so mojo babico hospitalizirali. In takrat sem edinkrat v življenju uporabila karto, da sem Marjetka Vovk. Ravno ko sem vratarja vprašala, v kateri sobi je, jo zagledam kako kadi pri vhodu. Bila je zunaj, lahko sva se objeli. Pogovarjali sva se, se smejali ... v avtu na poti domov pa sem imela občutek, da se ne bova več videli. Sicer sem jo potem še enkrat srečala doma, a ko sem sedla v avto, je prišla ta pesem. Zložila se je v petih minutah. Kot, da je ne bi napisala jaz, ampak me je našla."

Video, v katerem je lik babice upodobila nosilka Borštnikovega prstana, ki jo poznate tudi iz TV-serij Reka ljubezni in Usodno vino, Marinka Štern, je poklon babicam, ki so marsikje glavna vez družin. "Težko bi izbrali bolj primerno osebo za to vlogo. Marinka je generacija moje babice. Moji je največ v življenju pomenilo, da se je družina zbrala na kup in nam je lahko kuhala. Njeno kosilo je bilo goveja juha, jagenjček, pražen krompir in solata ... Pa velik lonec sarme za božične praznike. Ali ni zanimivo kako, potem, ko tega ni več, pogrešaš take preproste, male reči?"

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
25
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj