Na vsebino

Capitan Morgan's Revenge & Low Peak Charlie

13. maj ob 22:00
3,00 €

Captain Morgans Revenge (NM) se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. Kot sočlani ali pa le del nepogrešljive ekipe so se skupaj povezovali v skupinah kot so Necrotik, Kormorana, HBWC, Condemnatio Christi, Sarcom, Linear,…
Po letih jemanja glasbe z veliko žlico resnosti pa so se odločili, da je čas za odklop. Vikendaška »piknik varianta« snemanja naključno nametanih akordov in nekaj mimogrede padlih udarcev se je zaključila pozno v noč s končano pesmijo in nasmehom na obrazu. Glavni vokal skupine in grmeči ritem kitarist je Rok Žurga. Na visoko cvilečih in srce parajočih solažah vihti sekiro Aljoša Hrasta za glasnost pa skrbi nihče drug kot Špelko Maxim z mlatenjem po svojih »piskrih«. Po mesecih iskanja basista je v skupino vstopil Nejc Godec, znan tudi kot član skupine Ice On Fire.

Še več pohotnega, umazanega Rock'n'Rolla za vaša ušesa.

Stilsko jih lahko poizkusimo opredeliti kot hard blues, rokersko zasedbo. Ker pa volk nikoli popolnoma ne zamenja svojega kožuha tudi Captain Morgan's Revenge ne morejo, da ne bi v svojo glasbo vklopili tudi težko kovinarske mešanice southern metala z vplivi Balkana, ki vas bo naredil še bolj umazane, bolj pohotne - mi smo Captain Morgan's Revenge, prvež'te se!

Infolinks:
https://www.facebook.com/cptmorgansrevenge/
https://www.reverbnation.com/captainmorgansrevenge

Primorci Low peak Charlie prisegajo na eksploziven crossover rock z jajci. Njihovo tehnično suvereno avtorsko muziciranje jim omogoča, da lahkotno prehajajo in mojstrsko vijugajo med različnimi glasbenimi stili; od duba, drum'n'bassa do udarnih stoner in garažnih riffov, vse skupaj pa zaokrožijo s slovenskimi besedili o družbeno aktualnih temah.

Band je leta 2012 izdal prvenec 'Kdo bo komu' in napadel manjše in večje odre po Sloveniji in na Hrvaškem. Leta 2014 so prejeli nagrado na regionalnem showcase festivalu Demofest v Banjaluki.
Tokrat predstavljajo čisto svežo ploščo 'Čas disket je pozabljen', ki je izšla 18. aprila letos pri založbi Celinka.si. Ploščo so med drugim izdali tudi na pravi 3,5'' disketi.

Low peak Charlie so:
Lovro Velušček - Lušči (bas)
Blaž Kocina - Kocina (bobni)
Andrej Kresevič - Fučkar (vokal)
Luka Križman - Jimi (kitara)

Infolinks:
https://www.facebook.com/LowPe akCharlie
https://www.instagram.com/lowp eakcharlie/
https://www.youtube.com/channe l/UCFX40pkHF2b6b6hI_iCEffQ

Lokacija: MKK (Trg svobode 1)
Štart: vrata ob 22.00, koncert 23.00

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj