Na vsebino

Dan odprtih vrat Rotarijskega kluba Semič - Bela krajina

30. nov ob 18:00

Rotarijci si nenehno prizadevamo svojo širino obogatiti tudi s spoznavanjem ljudi, ki so aktivni na različnih področjih. V našo družbo vabimo pisano paleto posameznikov, ki vsak s svojo pozitivno zgodbo o sebi, svojem delu in življenju izstopajo in prispevajo k boljšemu razumevanju dejstva, da smo si res različni, a na nek način enaki.

V veliko veselje nam bo, če se boste odzvali našemu povabilu in se nam pridružili na "Dnevu odprtih vrat" s pričetkom ob 18. uri v konferenčni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj, Ul. 21. oktobra 10, Črnomelj.

Program:

  • predstavitev delovanja Rotary-ja, Bor Vrščaj,
  • predavanje »Energetski koncept Slovenije – priložnost za sonaravni razvoj«, predaval bo zaslužni prof. dr. Peter Novak.

Profesor Novak je v letu 1999 postal zaslužni član American Society for Heating, Refrigerating and Airconditioning Engineers (ASHRAE). Skoraj deset let (do 2003) je bil predsednik komisije za klimatizacijo in član Znanstvenega sveta v Mednarodnem inštitutu za hlajenje (IIR), svetovni medvladni organizaciji z več kot stoletno tradicijo. Leta 1999 je postal član upravnega odbora in leta 2003 tudi častni član IIR. Od ustanovitve do lani je bil predsednik komisij za okoljske nagrade in nagrade za energetsko učinkovito podjetje v Sloveniji ter je član Usmerjevalnega komiteja za okoljske nagrade EU. Več kot dve desetletji pa je bil tudi član Sveta Republike Slovenije za varstvo okolja. Bil je dolgoletni profesor na ljubljanski Fakulteti za strojništvo. Prepričan je, da bi Sloveniji s pravilnim pristopom že do leta 2050 lahko uspelo za 70 odstotkov znižati emisije toplogrednih plinov, sonaravno energetsko prihodnost pa vidi v treh nosilcih energije – elektriki iz obnovljivih virov, metanu in metanolu.

Veselimo se pogovora in druženja z Vami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj