Na vsebino

Delavnica: Aktualni regionalni izzivi in črpanje evropskih sredstev za razvoj

12. dec ob 10:00

Vas zanima, kako dostopati do evropskih nepovratnih sredstev in pripraviti uspešne projektne prijave na aktualne razpise ter zadovoljiti regionalne izzive?

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina bomo od 10. do 14. ure, gostili predavatelja Bena Sterna iz podjetja Finita d.o.o. Beno Stern bo vodil delavnico usmerjeno v aktualne razvojne potrebe Bele krajine in možnosti črpanja evropskih sredstev za njihovo realizacijo.

Na delavnici boste spoznali:
− temeljne politike oz. usmeritve Evropske unije in Slovenije
− temeljne usmerjevalne dokumente za črpanje evropskih sredstev v Bruslju in Sloveniji
− vire nepovratnih sredstev za sofinanciranje vseh tipov projektov
− temelje projektnega vodenja evropskih projektov v vseh fazah priprave in vodenja evropskega projekta.

Seminar je namenjen projektnim in idejnim vodjem v zasebnih podjetjih in v različnih javnih organizacijah, ki pripravljajo projekte in se želijo seznaniti z osnovami črpanja ev. sredstev s poudarkom na aktualnih razpisih.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, obvezna predhodna prijava na e-mail [email protected].

*** *** *** *** ***
Predavatelj Beno Stern:
Beno Stern, MBA, je svetovalec, mentor, moderator in avtor strokovnih gradiv s področja učinkovitega pridobivanja nepovratnih sredstev EU, projektnega managementa evropskih projektov in izobraževanja odraslih. Njegove izkušnje so bogat vir kreativnega potenciala, namenjenega snovanju novih in inovativnih projektnih idej. Kot soavtor je izdal 2 strokovna priročnika »Kako do sredstev EU« in »Pridobitev nepovratnih sredstev iz strukturnih skladov EU«. Odlikuje ga svojevrsten komunikacijski in moderatorski slog, v okviru strokovnih delavnic pa je usposobil že preko 4.000 udeležencev. Stern je med leti 2000 in 2015 sodeloval v več kot 30-tih večletnih evropsko sofinanciranih projektih, njegove projektne vloge pa so segale od vloge koordinatorja, internega evalvatorja, diseminatorja, analitika, idr.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj