Na vsebino

Kultura je priložnost za vse

20. sep ob 18:00

Na dogodku Kultura je priložnost za vse, ki poteka v okviru Dnevov svetovanja za znanje, bo skozi različne delavnice in kulturni program predstavljena kompetenca kulturna zavest in izražanje. Obiskovalci bodo lahko sodelovali na likovni delavnici, ki jo bodo vodile članice Likovne skupine Ivanjščice, ki deluje v okviru Društva upokojencev Črnomelj in si ogledali likovno razstavo slik Kulturnega doma Črnomelj. Lončarja Martin in Jasmina Skoliber bosta predstavila tradicionalne lončarske izdelke in osnove oblikovanja gline, kjer se bodo udeleženci delavnice lahko preizkusili tudi na lončarskem vretenu. Na pevsko-plesni delavnici, ki jo bodo vodili člani folklorne skupine Zeleni Jurij, bodo obiskovalci lahko zapeli in zaplesali pesmi in plese iz tradicionalnega Črnomaljskega obredja. Na glasbeni delavnici, ki jo bo organiziral Mladinski center BIT, se bodo sodelujoči učili igranja na belokranjskem ljudskem glasbilu gudalo. Na stojnici znanja bodo predstavljeni izobraževalni programi in svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih, ki poteka v okviru Svetovalnega središča Pokolpje ZIK Črnomelj.

V okviru kulturnega programa bodo sodelovali Folklorna skupina KD Stari trg ob Kolpi, Folklorna skupina Zeleni Jurij in Gledališka skupina ZIK Črnomelj s predstavo Multi, s.v.

Lepo vabljeni!

PROGRAM

Kontakt za več informacij: 040 879 039 in [email protected].

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj