Na vsebino

Neobičajna vedenja - Besede državnika (Pogovor z Rafaelom Correo)

18. maj ob 17:00

Mestna muzejska zbirka Črnomelj in RIC Bela krajina vas vljudno vabita na predavanje v sklopu cikla Neobičajna vedenja "Besede državnika", ki bo ob 17. uri, v predavalnici MMZ Črnomelj (Ul. Mirana Jarca 3).

MMZ Črnomelj bo gostila izjemnega državnika Rafaela Correo, trikratnega predsednika Ekvadorja, ki bo v pogovoru z Valentino Škafar spregovoril o latinski Ameriki in o primeru Assange.

Širši svetovni javnosti je Rafael Correa poznan kot predsednik, ki je avgusta 2012 zaščitil Juliana Assangea in mu ponudil azil na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu.

Rafael Vincente Correa Delgado (roj. april 1963) je sicer ekonomist, nosilec kar dvanajstih častnih doktoratov vrste svetovnih univerz, šestih visokih državnih odlikovanj in nekdanji, trikratni predsednik Republike Ekvador. Je socialist 21. stoletja in zelo pobožen katolik.

Funkcijo predsednika Ekvadorja je opravljal med letoma 2007 in 2017. V času njegovega predsednikovanja se je delež revnega prebivalstva v tej južnoameriški državi zmanjšal s skorajda 37 % na 22 %.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj