Po krajšem poletnem oddihu se bo z jesenskim časom pričel že 11. sklop predavanj cikla Neobičajna vedenja, na katerega vabita Mestna muzejska zbirka Črnomelj in RIC Bela krajina.

Ob 19. uri ste vabljeni na predavanje »Pezdirčeva njiva pod Kučarjem«. Gostja večera bo dr. Lucija Grahek z Inštituta za arheologijo SAZU.

Tema predavanja bodo izkopavanja pod znamenito belokranjsko arheološko lokacijo Kučar nad Podzemljem, ki so potekala v mesecu aprilu 2018 pod vodstvom belokranjske rojakinje dr. Lucije Grahek. Odkritih je bilo petnajst grobov, ki spadajo v čas konca starejše in začetka mlajše železne dobe. Ob značilnih najdbah raznovrstne lončenine in ostalih grobnih dodatkov je slovensko arheologijo presenetila najdba zlatnika keltske skupnosti Boi, ki predstavlja izjemno redko in dragoceno najdbo.

17. oktobra ste vabljeni na predavanje »Izkopavanja ob cerkvi sv. Petra v Črnomlju«.

24. okrobra ste vabljeni na otvoritev razstave »Okupirana Ljubljana, obmejno mesto«.

Brezplačni predavanji in razstava bodo potekala v predavalnici MMZ Črnomelj (Ul. Mirana Jarca 3). Vljudno vabljeni, da preživite oktobrske večere v družbi zanimivih gostov v Mestni muzejski zbirki Črnomelj.