Praznični sejem
Leto je naokrog in praznično vzdušje znova vabi na decembrsko druženje in rajanje. Za vas zopet pripravljamo Praznični sejem in festival penin. Če še ne veste, kaj bi podarili vašim najbližjim, vas vabimo, da pridete v Metliko in izberete kakšno darilo. Praznični sejem bo potekal na metliškem gradu. Na njem se bodo s svojimi izdelki predstavili različni domači proizvajalci, umetniki in ponudniki različnih dobrot. Ponudba bo pestra in raznolika, zato boste zagotovo našli kakšno idejo za obdarovanje. Za sladkosnede bodo na voljo palačinke ter najrazličnejši topli napitki za hladne zimske dni. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki bodo lahko uživali ob pestrem otroškem programu.

Festival penin
V sklopu sejma bo potekal tudi Festival penin, ki ga organizira Društvo vinogradnikov Metlika. Festival penin bo potekal v prostorih grajskega podstrešja.

Poskusili boste lahko številne penine, ki jih bodo ponudili belokranjski vinogradniki: Hiša vina Pečarič, Klet semiške penine, Vinska klet Prus in KZ - Vinska klet Metlika in Vina Šturm (Sv. Ana, Železniki). Na voljo bodo tudi osvežilni koktajli s penino.

Program prireditve
16.00-18.00: Animacija za otroke (snežinka Minka, dobrodelna Anča Pomaranča)
16.00-19.00: Brezplačna foto stojnica (photo booth)
17.00: Prihod Dedka Mraza
16.00-22.00: Ponudba izdelkov in dobrot na stojnicah, slastne palačinke, topel čaj, kuhano vino in drugi napitki ob spremljavi prazničnih pesmi
16.00-22.00: Festival penin in koktajlov s peninami

Vabljeni vsi na praznično druženje, ki bo potekalo na metliškem gradu.

Dogodek je nastal v sodelovanju med KUD Plac, Zavodom Metlika in Društvom vinogradnikov Metlika.