Na vsebino

Romantična drama in pogovor s Sebastianom Cavazzo in Ajdo Smrekar

23. sep ob 19:00

Ob pomembnem mejniku za Klub belokranjskih študentov - 60. obletnici, smo se odločili da v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič v Belo krajino pripeljemo romantično dramo Jazz. Po uprizoritvi bo sledil pogovor z igralcema.

Ona in on na silvestrsko noč na strehi. Zgodba o marsičem, še najmanj o ljubezni med njima. Jazz je delo režiserja Nejca Gazvode v uprizoritvi izjemnega igralskega tandema Sebastiana Cavazze in Ajde Smrekar.

Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški in ženska. Oba sta oblečena v ptiča. Ona je stara nekaj čez trideset, on je sredi štiridesetih. On je pianist, ki je še ravnokar igral na zabavi. Ona je ... obiskovalka? Natakarica? Zapleteta se v pogovor. Na koncu večera – v katerem bosta drug o drugem nekaj izvedela in stkala krhke vezi poznanstva, kar že spominja na toplo človeško bližino (če je kaj takega v enem večeru sploh mogoče začutiti do popolnega tujca) – se dogovorita, da se bosta na istem balkonu znova srečala ob letu osorej. In tako nadaljnjih pet let. Odnos se bo poglabljal, podatkih o njunih življenjih postopoma razkrivali. Vsako leto v novi maski in brez védenja, kako je drugemu ime, bosta moški in ženska drug drugemu postala pomemben del življenja, dan zabave in srečanja pa datum, ki bo v njunih življenjih nekaj pomenil, četudi bosta ti življenji preostalih 364 dni tekli po svoje ... Katero leto bo zadnje?

Vabimo vas, da sobotni večer preživite v družbi Sebastiana Cavazze in Ajde Smrekar.

Vstopnina - člani KBŠ 10 €, ostali 15 €.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj