Na vsebino

Kdo bo otrokom predal resnice I

Če ste kdaj razmišljali o junakih in junaštvih - kje je razlika med herojem in maščevalcem? Kako boste to razložili otroku? Brez dolžnosti in odgovornosti se tega ne da storiti. Poskusite in videli boste, da imam prav.
Kdo bo vašim otrokom povedal, da lahko kršenje dolžnosti privede do hudih posledic? Posledice bodo doletele otroke, tudi če vi, starši, tega ne boste terjali. V takem primeru lahko izgubijo prosti čas, pa tudi starše in celo svobodo. V kako drugače urejeni državi, z drugačno ustavo, morda celo življenje. Možno je, da bodo potovali več kot mi in dlje kot mi ter za daljše obdobje. Skušnjav za opuščanje dolžnosti bo torej dovolj in preveč. A prihajali bodo v kraje z drugimi navadami, kulturami, pravili. Ne bodo poznali posledic opuščanja dolžnosti. kar pri nas zveni kot navihano upiranje uradni avtoriteti lahko na Vzhodu prinese sodno kazen s palicoin deportacijo.
Ni res, da lahko kdor koli doseže kar koli. Če je le priden in delaven. Ni res, da smo enaki, če vsi nosimo kavbojke. V razredu si učenci zavidajo in obstaja kup neprimernih obnašanj, ki se sprožijo ravno tu. Ker čutijo, da bi morali imeti vse, pa nimajo! Imajo nekateri drugi. Oni pa ne. To boli, še posebej, če so navajeni na motiviranje, na sprožanje občutka zadovoljstva in sreče od zunaj. Če so odvisni od dobljenih in kupljenih predmetov, programov in podobno.

Se nadaljuje jutri ...

Vir: www.čmrlj.biz

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj