O navajanju kužkov na sobno čistočo oz. na upravljanje potreb na prostem sem že pisal. Tokrat bom strnil nekaj dodatnih nasvetov, ki bodo čas učenja še skrajšali.
Na hitrost učenja v največji meri vpliva doslednost lastnika. Vpliv pa ima tudi predhodni pogoji mladičkov, zdravje in pasma.

1.) Če želite, da vaš kuža osvoji hišno čistočo kar se da hitro, ga navajajte na lulanje in kakanje na prostem TAKOJ. Brez vmesne faze s plenico.

2.) Kužki „kakajo“ nekaj minut po obroku, zato ga vedno po odpeljite obroku na mesto, kjer naj bi kuža opravil svojo potrebo.

3.) Kužki lulajo pogosto. Običajno namero pokažejo z nekaj nervoze. Ni pa nujno. Najboljše je, da ustvarite ritual in v točno določenih intervalih kužka peljete na „stranišče“.

4.) Ker so kužki zelo radovedni in dovzetni za vse kar se dogaja v okolju, ga peljite na potrebo vedno na isto mesto. Tako bo manj dražljajev zaradi katerih razigrani mladički pozabijo na svojo potrebo in le to opravijo z zamikom—ko prispejo v stanovanje.

5.) Kužka med svojo odsotnostjo omejite. Kužki so po naravi čiste živali, zato v svoje „gnezdo“ načeloma ne kakajo in lulajo. Seveda pa poskrbite za „zaposlitev“ in dovolj gibanja/sprehodov.