Na vsebino

Prince

Talentiran glasbenik in producent, Prince je ikona glasbene scene 80. let prejšnjega stoletja. Njegov vsesplošni glasbeni talent, presenetljiv falset in obvladovanje več popularnih stilov hkrati (vključno s funkom, R&B, soulom, rockom, popom, jazzom, bluesom in hip hopom) je Princa naredilo za ikono, kot ostaja vse do danes. Njegov izjemen glasbeni talent ni zanemarljiv. Tudi dejstvo, da je odraščal v družini, kjer je glasba imela velik pomen potrjuje njegovo glasbeno znanje.

Poleg glasbe pa si je nadel podobo (“imidž”) skrivnostneža, a hkrati provokatorja - predvsem v modi. Rad se je odel v razkošno vijolično barvo. V svojo podobo je vključeval elemente androginosti in pogosto je izzival družbene norme na splošno. S svojo podobo je dajal občutek skritega in mističnega.

Iz vidika javne podobe, se v 90. letih Prince “preobrazi”. Ime si spremeni v Symbol. To ga razreši trenutne pogodbe z založbo in mu omogoči druga glasbena prizadevanja. Simbol, ki združuje moško in žensko postane prispodoba novega Princa. On pa simbol za ljubezen.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj