Na vsebino

The Beatles

Ko se leta 1960 povežejo John, Paul, Harrison in Ringo, nastanejo legendarni Beatli. Še več, začne se Beatlemania. Množični obiskovalci na koncertih in glasbeni hiti z rekordno prodajo praktično čez noč. V zgodovino se zapišejo kot inovativni glasbeniki, saj eksperimentirajo z več žanri in se med prvimi v Angliji poigravajo z ritmom in bluesom. V Anglijo pripeljejo nov zvok.

Bili so malce mistični in skrivnostni. Še posebej, ker so imeli vizualno poenoten stil oblačenja. Tudi pričeske so jim bile podobne. Delovali so uglajeno in pritkano. Ker so bili prvi na sceni angleške beat scene, je že njihova inovativnost v glasbi in vsesplošna glasbena nadarjenost članov tisto, kar jih je naredilo najbolj uspešne. Nekaj malega pa je k uspehu prispeval tudi vsesplošni image uglajenih fantov in njihova besedila, katera so polna prispodob in skritih pomenov.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj