Na vsebino

Uvod v semiško praznovanje jeseni v znamenju gob in dragocenih znanj

Z razstavo 235 različnih gob Belokranjskega gobarskega društva se je včeraj začelo tradicionalno 16. Praznovanje jeseni in 36. Martinovanje v Semiču.

V spodnji in zgornji avli Kulturnega centra Semič, je v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2023, potekala predstavitev redkih in dragocenih znanja, spretnosti in poklicev.

Delo mizarja predstavlja Šolski center Novo mesto, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola, izdelavo gobelinov Društvo upokojencev Semič, izdelavo skodel Združenje borcev za vrednote NOB Semič, Jurij Žagar prikazuje ličkanje, Miro Jakša kaligrafijo, Krajinski park Kolpa predenje, Ivan Vrbanac popravilo harmonik, Radmilo Jaklič popravilo šivalnih strojev, skrivnosti sodarstva pa predstavljajo Avguštin Dichelberger, Peter Dichelberger in Črnič – Bačvar.

Na ogled so tudi izdelki malčkov iz vrtca Sonček ter likovna razstava Željka Vertelja iz Zveze paraplegikov Slovenije. Razstavo gob si lahko ogledate danes vse do 19. ure ter v nedeljo med 8. in 13. uro.

Poklice, spretnosti in znanja si lahko ogledate še danes do 17. ure.

Kaj vse se bo dogajalo danes in jutri pa lahko preverite kar v našem koledarju.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj