Na vsebino

21. Kmečki praznik v Prilozju

V nedeljo, 10. julija, smo člani društva podeželske mladine Metlika v soorganizaciji z Občino Metlika na letališču v Prilozju izpeljali tradicionalni Kmečki praznik. Gre za dogodek druženskega značaja na katerem pa se nam pridružijo ljubitelji kmetijske dejavnosti ter številni razstavljalci in društva iz različnih regij.

Društvo šteje okrog 50 aktivnih članov, že več let pa ga uspešno vodi Jernej Starašinič. Namen društva je povezovanje mladih in aktivno preživljanje prostega časa, zato se člani radi družijo na številnih aktivnostih, ki jih izpeljejo tekom leta. Največji zalogaj društvu pa predstavlja ravno Kmečki praznik, saj organizacija in priprave nanj zahtevajo veliko časa in složnosti v društvu.
Letošnje leto je praznik v Prilozju obiskalo okoli 1500 ljudi. Prireditev smo pričeli s predstavitvijo in prikazom senene linije podjetja SIP iz Šempetra, nadaljevali pa smo z blagoslovom traktorjev in predstavitvijo stojnic, ki so bile obiskovalcem na ogled ves dan. Predstavilo se je kar 16 razstavljalcev, ki so na ogled postavili lastne izdelke. V kulturnem programu so se nam predstavile pevke iz pevske skupine Vitice, glasbeno točko pa so prav za ta dan pripravila tudi dekleta iz DPM Metlika- Petra, Lorena in Veronika.
Ker želimo prireditev približati predvsem mladim, smo po uradnem delu prirpavili tradicionalne kmečke igre, katerih se je poleg domače ekipe udeležilo še 5 drugih: društvo mladineTrebelno, DPM Tržišče, Jahači magle, Pokalinda in Telovadnica. Ekipe so se pomerile v atraktivnih igrah, ki so jih spisali in sestavili člani DPM Metlika. Zmago si je priborila ekipa Pokalinda, 2. mesto je zasedla ekipa društva mladine Trebelno, na 3. mestu pa so pristali člani ekipe Telovadnica.
Po kmečkih igrah smo želeli izpeljati še turnir v zorbing nogometu, a smo ga bili primorani zaradi nepredvidljih okoliščin odpovedati.

Društvo podeželske mladine Metlika se bo tako tudi v prihodnje trudilo ohrnajati tradicijo, saj smo mladi iz podeželja zagnani, delovni ter polni novih idej. Zahvala velja vsem obiskovalcem Kmečkega praznika, saj nam je pogled na tako številno množico vlil novih moči. Hvala tudi Občini Metlika, ki podpira naše delo in ostalim sponzorjem, brez katerih prireditve ne bi mogli izpeljati v tako širokem obsegu: Kmetijska zadruga Metlika, Semenarna Ljubljana, SIP Šempeter, Gorenc, Strojni krožek, Ekološka kmetija Trdič, Mladinski center Bit ter Jk Design.
Se vidimo prihodnje leto v Prilozju!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj