Na vsebino

Folklorniki iz Vinice in Dragatuša na 3. tekmovanju parov v ljudskih plesih

Minulo soboto so se člani FS Dragatuš in FS KUD Oton Župančič Vinica udeležili 3. tekmovanja parov v ljudskih plesih v Ljubljani. S prepričljivima nastopoma jim ni uspelo priti med najboljše tri, vseeno pa so prva mesta bila obarvana zelo belokranjsko.

Za FS Dragatuš sta nastopila Anja Pešelj in Jaka Bahor s točko »Pozabi, da so danes dekl'ce za kuhaln'ce« v spremstvu Jožeta Skubica in Jana Gašperiča, za Viničane pa Darja Mravinec in Matic Miketič s točko »Evo ti fértuh« v koreografiji Saša Žepuharja in Mojce Mravinec. Za njuno kostumsko podobo je poskrbel Jan Hudelja, spremljali pa so jih Viniški tamburaši. Tekmovanja so se poleg naših skupin udeležili še pari iz AFS France Marolt, ŽKUD Tine Rožanc, FD Kres Novo mesto in FS KD Sv. Ana.

Kljub temu, da se našima folklornima skupinama ni uspelo zavihteti na najvišja mesta, pa smo se lahko razveselili zmage Viničana Saša Žepuharja, ki je s plesalko Hano Brezovnik (AFS France Marolt) zaplesal »Mrtvaški ples« in 2. mesta Dragatušca Gašperja Tomana, ki je z Barbaro Bogovič (ŽKUD Tine Rožanc) prikazal »Zgodbo o Petru Klepcu in gorski vili«. Tudi plesalka in avtorica koreografije tretjeuvrščenega para, Klara Golić in Branka Moškon, sta po rodu Belokranjki.

Video nastope si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Hana Brezovnik in Sašo Žepuhar

Barbara Bogovič in Gašper Toman

Klara Golič in Goran Pešič

Anja Pešelj in Jaka Bahor

Darja Mravinec in Matic Miketič

Vseh šest parov je pripravilo zelo kvalitetne, izvirne in privlačne točke, kar je bilo opaziti tudi po odzivih publike. Obe belokranjski skupini pravita, da se bosta tekmovanja, ki privablja vsakič vse več gledalcev, udeležili tudi prihodnje leto.

Vir: KUD Oton Župančič Vinica, YouTube
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj