Na vsebino

33. občni zbor PGD Gradnik

Včeraj je v dvorani PGD Gradnik potekal 33. občni zbor društva. Pregledali smo delo v preteklem letu, si zadali in predstavili nove izzive, ter nabavo orodja za tekoče leto, podelili priznanja, pohvale in značke za dolgoletno delo. Sprejeli smo dva nova člana.

Priznanjanje Gasilske zveze Semič III. stopnje je prejel tov. Drago Drganjac za opravljeno delo v naši organizaciji. Drago je zelo aktiven pri skoraj vseh društvih v GZ Semič, to priznanje je šlo zagotovo v prave roke.

Rok Kambič je prejel značko za 20 let aktivnega dela.

Tovariš Jože Govednik je naš prvi član, ki je prejel odlikovanje za posebne zasluge v gasilstvu. V času njegovega predsednikovanja so v društvu potekale pomembne odločitve za razvoj, 20 let pa je doba v kateri je neutrudno organiziral prireditev Jožefovo. Z njegovimi idejani ta prireditev še vedno raste in vedno znova ponuja nekaj inovativnega.

Vabilu na občni zbor sta se odzvala tudi gasilska prijatelja iz sosednje Hrvaške Bruno Šešljaga in Tomislav Cundeković, s katerima poveljnik Alojz Konda sodeluje v tekmovanju Fire Combat. Ker je njihovo društvo zelo skromno z opremo, jima je Alojz podaril izolirni dihalni aparat. Vidno ganjena sta ga prevzela, povedala nekaj besed o delovanju našega društva, ter nam podarila sliko njihove znamenite cerkve zgrajene iz lesa.

Povabilu sta se odzvala tudi gasilska prijatelja iz PGD Šalke vasi tov. Matej Kocjančič in Anže Kobola. Omenjena pa sta tudi mentorja in učitelja tekmovalne discipline Fire Commbat poveljniku Alojzu in pa Toniju Plutu ( PGD Krvavčji vrh). Njima sta podarila foto knjigo, ki sta jo dala izdelati po prvem letu tekmovanja. Lepo je videti, ko gasilci tako lepo sodelujejo skupaj. Pohvale vredno.

V pozdravnih nagovorih je bilo naše društvo lepo omenjeno in tudi pohvaljeno, kar nam, kot najmlajšemu društvu v naši zvezi veliko pomeni, saj se trudimo po svojih najboljših močeh.

Podžupan občine Semič in predsednik GZ Semič tov. Rudi Kofalt, pa je v nagovoru podal idejo, da bi preimenovali ime Športnega parka (poligon). Za njegov izgled, delo in pripravo, pa je žal prezgodaj preminuli takratni predsednik društva tov. Peter Stariha dal srce in dušo. Ideja podžupana pa je bila, da spremenimo ime iz Športni park v "Športni park Petra Starihe". To idejo smo takoj dali na glasovanje, vsi v dvorani pa so z dvigom rok in solzico v očeh potrdili, da se park poimenuje po preminulem tovarišu. Peter je bil tovariš gasilec z veliko začetnico.

Letošnji občni zbor je bil poln pohval, vzpodbud in predvsem pa je potekal z veliko mero čustev.

Zahvalili bi se vsem gasilkam in gasilcem PGD Gradnik, pobratenemu društvu Dol pri Ljubljani, poveljniku GZ Semič Tomažu Črnetu, podžupanu občine Semič Rudiju Kofaltu, še enkrat hvala tekmovalnim ekipam Fire Combata, vsem predstavnikom posameznih društev, ki so se odzvali povabilu na naš občni zbor ter Antonu Komidarju za peko kotletov na občnem zboru.

Na pomoč!

Vir: PGD Gradnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj