Na vsebino

34. občinski otroški parlament v Metliki

V organizaciji Društva prijateljev mladine (DPM) Metlika so v sejni sobi metliške občine včeraj gostili že 34. občinski otroški parlament. Otroci osnovnih šol Metlika in Podzemelj so skupaj z mentorji, predstavnicama DPM Metlika Vladimiro Škof in Jagodo Car, Marjetko Vukšinič iz Šent DC Metlika, Andrejo Fir iz Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika, Marto Strahinić iz Ljudske knjižnice Metlika, psihologom Sandijem Verščajem iz Centra za krepitev zdravja Metlika, Nastjo Salmič Tisovec, koordinatorico za področje duševnega zdravja iz novomeške enote NIJZ, metliško podžupanjo Anico Kopinič in županjo Martino Legan Janžekovič, razpravljali o duševnem zdravju otrok in mladih.

Mladi so najprej izvolili delovno predsedstvo, nato pa je pogovor potekal o tem, kaj razumejo pod pojmom duševno zdravje, o vplivih okolja na njihovo duševno zdravje, kje lahko najdemo svoje vire moči in kakšne spremembe lahko naredimo za krepitev svojega razvoja.

Nazadnje so predlagali še teme za naslednji občinski otroški parlament in kot predstavnici za regijski otroški parlament, ki bo 14. marca v Novem mestu, izvolili Klaudijo Pezdirc iz OŠ Metlika in Vito Renko iz OŠ Podzemelj.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj