Na vsebino

5 čudovitih lokacij za poletni družinski izlet po Beli krajini

Morda izhajate iz teh krajev, morda jih kot gostje radi obiskujete, morda pa so vam še popolnoma nepoznani. Ne glede na to, kam spadate, verjamem, da boste med letošnjim poletjem lahko našli čas za obisk belih brez, okušanje kulinaričnih dobrot in dobro počutje med gostoljubnimi prebivalci Bele krajine.

Tokrat ni moj namen predstavljati posameznih kampov in drugih plačljivih nastanitev ter ponudb na belokranjskem območju. Mislim, da je o tem že veliko napisanega in tudi lahkodostopnega na spletnih straneh turističnih ponudnikov in posameznih blogerjev oz. blogerk.

Namesto tega postavljam v ospredje 5 lokacij, do katerih lahko z družino dostopaš brezplačno. O njih pišem na podlagi svojih izkušenj, saj sem jih s svojo dveletnico in skoraj štiriletnikom že večkrat obiskala.

Nekaj od njih so ogledne točke na enem mestu, dostopne tako s kolesom, vozičkom kot peš. Pri nekaterih predlogih pa gre za gozdne poti. Pri njih je potrebna presoja o zmožnosti hoje mlajših družinskih članov oz. je pri pohodu dobrodošla kaka nosilka.

Za obisk spodaj predstavljenih točk namesto evrov potrebuješ le primerno obutev, dobro voljo in odprtost, da prepoznaš lepoto naravnega okolja. Saj veš – narava je najboljša učilnica – pa še brezplačna povrhu.

1. Ribnik v Prilozju (TUKAJ)

2. Nerajski lugi (TUKAJ)

3. Izvir Krupe (TUKAJ)

4. Letalo na Otoku (TUKAJ)

5. Jama Malikovec in nasad divjih sadnih vrst (TUKAJ)

Da ne bo pomote – seznam bi se tu lahko nadaljeval, saj belokranjskih lepot ne zmanjka. A nekaj materiala za pisanje lahko ostane še za nadaljnje zapise.

Če se torej odločite, da katero od omenjenih lokacij obiščete, vam želim obilo uživanja in sprostitve. Kdo ve, morda pa se na katerem od mest tudi srečamo.

Vir: Sovica DaNa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj