Na vsebino

5. Festival kamišibaj gledališča v Beli krajini – 2. dan

Drugi in zadnji dan festivala (15.3.2019) se je pričel ob 10.30 v OŠ Milke Šobar - Nataše, ko so si predstave ogledali učenci tamkajšnje šole. V programu so nastopili: Tatjana Grabrijan, Nadja Dodlek, Breda in Darko Kočevar ter Društvo Kozlići iz Zagreba.

Ob 16.00 so v Večnamenskem romskem centru v Črnomlju potekale predstave za romske otroke in mladino. V programu so nastopili Tatjana Grabrijan, Boštjan Oder, Breda in Darko Kočevar, Nadja Dodlek, Jelena Sitar in Igor Cvetko. Presenetili so nas pa tudi otroci, ki so pripravili čisto svojo predstavo Sebični velikan.

Ob 17.00 je v Knjižnici Črnomelj potekala predstavitev edinstvene knjige oz. priročnika za ustvarjanje z naslovom Umetnost kamišibaja. Igor Cvetko in Jelena Sitar sta začetnika kamišibaja v Sloveniji. Skupaj sta v šestih letih razširila to zvrst umetnosti v vse slovenske pokrajine, kjer sta organizirala številne seminarje in festivale. Letos je tako pri Založbi Aristej luč sveta zagledala čudovita knjiga z naslovom Umetnost kamišibaja – priročnik za ustvarjanje avtorice Jelene Sitar. Ta priročnik bo prav gotovo povzročil, da se bodo pripovedovanja zgodb ob slikah lotil novi navdušenci, saj priročnik obsega čisto vse, kar potrebujemo, da pripravimo res dober kamišibaj.

Spodaj si lahko ogledate nekaj foto-utrinkov, daljši povzetek celotnega dogajanja pa bo objavljen v prihodnjih dneh.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj