Na vsebino

58. obletnica mature

V petek, 9. junija 2023, smo se dobili nekdanji dijaki 14. generacije Gimnazije Črnomelj na 58. obletnici mature. Od 20 vabljenih se nas je pred črnomaljskim hotelom zbralo 12 nekdanjih sošolcev. Med krajšim sprehodom po Črnomlju smo se ustavili pred kulturnim domom. Tu nam je tudi dober poznavalec in arhitekturni ter krajinski strokovnjak g. Jovo Grobovšek podal nekaj informacij o preobrazbi nekdanjega Sokolskega doma v kulturni hram, ki je zaradi svoje bogate preteklosti od leta 1999 tudi kulturni spomenik državnega pomena. Pa tudi ostalih kulturnih znamenitosti Črnomlja ni pozabil omeniti.

Podali smo se do nekdanjega dijaškega doma, kjer smo srečali bivše kolege, ki so končali isto šolo 2 leti prej. Kolegi, ki so obhajali 60. obletnico mature, so se odpravili v gostišče Müller, medtem, ko smo se mi odpravili na Jelševnik in preživeli petkov popoldne v prijetnem vzdušju.

Ob slovesu smo naredili še skupno fotografijo z upanjem, da se nam bodo ob okrogli obletnici čez 2 leti, pridružili še ostali povabljeni in vsi skupaj pokramljali, brez večjih zdravstvenih težav.

1. fotografija: Prvi so prišli na srečanje Peter, Meta in Vlado;
2. fotografija: Pridružila sta se Bojka in Božo;
3. fotografija: Rozalija in Jovo pred kulturnim domom;
4. fotografija: Pred vrati kulturnega doma;
5. fotografija: Črna človeška ribica oz. črni močeril, odkrit leta 1990 na izviru Jelševnika;
6. fotografija: Zbrani ob slovesu na Jelševniku. Sedijo (z leve): Barica (Urh) Črnič, Marjanca (Schweiger) Belca, Rozalija (Stezinar) Štukelj, Bojana (Kobe) Muc, Meta (Dereani) Jeršin, stojijo: Jovo Grobovšek, Franci Gornik, Valerija Godina, Božo Šober, Vladimir Udovč, Božo Kobe in Peter Jaklič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj