Na vsebino

90 let Milke Vukčevič iz Bojancev

5. novembra je svoj častitljivi jubilej - 90 let - praznovala Milka Vukčevič iz Bojancev. Rojena je bila 2.11.1926 v številčni družini, pri Stevinih po domače. Kljub težkim časom med vojno in v upanju na boljše je ostala neomajna na svoji domačiji. Z možem Zdravkom, doma iz Miličev, sta obnovila domačijo in ustvarila prijazen dom. Rodili sta se jima hčerki Marija in Jagoda ter sinova Stevo in Nenad, ki sta jih vzgojila v poštene in delovne ljudi in sedaj družno skrbijo za mamo. Posebno še sinova Stevo in Nenad z družinama, ki sta si ob domačiji zgradila hiši, po svojih močeh pa priskočita na pomoč tudi hčerki Marija iz Celja in Jagoda iz Vinice.

Mama Milka je še zelo bistrega duha, le noge jo ne ubogajo več. Ob praznovanju se spominja svoje prehojene življenjske poti in omenja nekatere zanimive dogodke iz polpretekle zgodovine, ki naj bi jih mladi bolj upoštevali.

S ponosom pove, da jo najbolj razveseljujejo obiski osmih vnukov in enajstih pravnukov, ki kot sončni žarki ogrejejo njeno dušo, njih pa grejejo njene tople, z ljubeznijo spletene čarape (nogavice).

Slavljenki, obdani s krogom družine, številnih sorodnikov, stiskom rok in iskrenimi željami ob mizi polni dobrot, smo se pridružili tudi predsednica in sekretarka OZRK Črnomelj in predstavniki KORK Vinica in KS Vinica in ji zaželeli še veliko zdravja in dobrega počutja.

Ob tej priložnosti je treba omeniti, da je družina Vukčevičevih že od nekdaj aktivna pri KORK Vinica, saj sta bila pokojni mož Zdravko in kasneje, žal tudi pokojna, snaha Anka, dolgoletna odbornika, ostali pa aktivni člani.

Hvala vam mama Milka za poučne besede, domačim pa za izkazano prijaznost.

Vir: KORK Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj