Na vsebino

90 let Slavice Kobe

V hladnem, a sončnem januarju, je praznovala jubilejnih 90 let gospa Slavica Kobe iz Špeharjev, KS Sinji Vrh. Ob tej priložnosti smo ji, poleg njenih domačih, čestitali in zaželeli še mnogo zdravih let tudi člani KORK Vinica, sekretarka OZRK Črnomelj, član ZB Vinica in predsednik KS Sinji Vrh.

Ob prijetnem klepetu, polni mizi dobrot, nam je slavljenka pripovedovala svoje življenjske dogodivščine. Navkljub letom je še vedno zelo vitalna in izredno dobrega spomina. Med drugim nam je povedala, da se je njihova vas Špeharji v prejšnjih časih imenovala Knežja vas. Ker pa je sčasoma v vasi prevladal priimek Špehar, so jo preimenovali v Špeharji. Omenila je, da ji vid peša. Zato je, čeprav nekoč zelo dobra kuharica in pekarka slaščic, predala kuhalnico svojemu najstarejšemu sinu Ivanu, ki živi z njo na domačiji. Poleg njega ima gospa Slavica še dva sina, tri vnuke in šest pravnukov. Vsi jo radi in redno obiskujejo. Drugi sin Vinko živi v Kanižarici, najmlajši sin Stanko pa v Meniški vasi. Slednji si je v rodnih Špeharjih zgradil vikend. V njem z ženo preživita večji del prostega časa in obenem mami s skupnim druženjem polepšata dneve starosti.

V prijetnem vzdušju in slavnostno zapeti zdravici je čas prehitro minil. Neutrudna slavljenka se je prijazno zahvalila za obisk, mi pa smo ji zaželeli, da bi v dobrem počutju dočakala še najmanj sto let.

Hvala gospi Slavici za prijetno druženje, enako tudi domačim za prijazno gostoljubnost.

Vir: KORK Vinica
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj