Na vsebino

Adria Dom finalist tekmovanja Izvoznik leta 2023

Direktorica Adrie Doma Marta Kelvišar in direktor prodaje v podjetju Uroš Mavretić. Foto: Adria Dom
Direktorica Adrie Doma Marta Kelvišar in direktor prodaje v podjetju Uroš Mavretić. Foto: Adria Dom

Med petimi finalisti tekmovanja Izvoznik leta 2023, ki ga v sodelovanju z agencijo Spirit in Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, že devetič organizira časnik Finance, je tudi belokranjsko podjetje Adria Dom, z mobilnimi hišami vodilno v Evropi po dizajnu in številu trgov.

Adrii Domu se je v 20 letih poslovanja uspelo prebiti med vodilne evropske družbe v panogi mobilnih hiš, pri dizajnu in kakovosti so narekovalec trendov. V nasprotju s tekmeci, ki večinoma nastopajo na lokalnem trgu, so v Adrii Domu prvi tudi po številu trgov, na katere prodajajo – teh je kar 30. Njihove bivalne enote sodijo v srednji-višji cenovni in kakovostni razred. Dosegajo višje cene od konkurence, kar jim skupaj z vitkim in digitaliziranim poslovanjem omogoča tudi večjo EBIT maržo, lani je bila 19-odstotna. Vse izdelke tržijo pod lastno znamko in v lastni prodajni mreži. Lani so prihodke v primerjavi s predlanskim povečali za 50 odstotkov in letos bodo ta lanski rezultat ponovili. Imajo dobre možnosti za nadaljnjo rast in zato bodo ob tovarni v poslovni coni Kanižarica pri Črnomlju postavili novo. To jim bo omogočilo, da bodo prihodke podvojili. To so razlogi, da so jih pri Financah uvrstili med finaliste izbora Izvoznik leta 2023.

Izvoznika leta 2023 bodo razglasili na 10. izvozni konferenci, 20. septembra, na Brdu pri Kranju. Poleg Adrie Doma so finalisti še družbe Cetis, Intersocks, Robeta in Steklarna Hrastnik.

Vir: Finance

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj