Na vsebino

"(Ah) te orglice"

Brane Banovec s svojimi "kitaristi"
Brane Banovec s svojimi "kitaristi"

17. festival ustnih harmonik ne poteka v Beli krajini ampak v Mokronogu, razlog, da je festival našel mesto na naši spletni strani pa je v sodelujočih.
Vsako leto se na festival prijavijo tudi Belokranjci in letos ni prav nič drugače. Od trinajstih točk so kar tri belokranjske. Najprej je sončno stran Gorjancev zastopal Brane Banovec. Z orglicami, seveda. V spremljevalni skupini pa so bili: Zvone Ivanušič - solo kitara, Marjan Hutar - ritem kitara in Zdravko Kunič - električni bas. Predstavili so se z južnoameriško Tico-tico in skladbo Herba Alperta So What's New.
Metliko so predstavljali trije orgličarji s priimkom Pezdirec. Janez, Miha in Aleš, ki so zaigrali dve skladbi: Prebujanje (Janez Pezdirec) in ljudsko Štikle za zlugo.
Oto Nemanič iz Metlike na ustni harmoniki in Jan Gašperič na kitari pa sta zaigrala hrvaško skladbo Jesensko listje.
Belokranjskega predstavnika pa smo imeli tudi v strokovni komisiji, saj je glas Mira Dizdarja iz Črnomlja veljal najmanj eno četrtino vseh glasov.
Fotografije so narejene s telefonom in so zaradi premočnih reflektorjev malo preosvetljene, za kar se vam opravičujemo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj