Na vsebino

Aktivna dneva v HSD Metlika in Črnomelj

V Hiši Sadeži družbe Metlika smo včeraj pričeli z novim sklopom delavnic o stresu s psihologinjo Rymmo Štubler iz Centra za krepitev zdravja ZD Metlika.

Stres je povsem normalno odzivanje. Gre namreč za telesni, duševni in vedenjski odgovor posameznika, ki se poskuša prilagoditi in privaditi notranjim in zunanjim pritiskom (stresorjem), ki zamajejo njegovo ravnovesje. Stresor je dogodek, situacija, oseba ali predmet, ki ga posameznik doživi kot stresne elemente. Določena količina stresa je nujno potrebna za normalno življenje. Ni vsak stres negativen. Znano je, da nastane problem tam in takrat, ko je stresnih situacij preveč za posameznika, so preveč zgoščene, intenzivne, premočne ali predolgo trajajo.

Razgovor smo posvetili simptomom stresa, ki so: telesni, vedenjski, miselni, spremembe v mišljenju in pa spremembe razpoloženja. Načeli smo tudi temo "tehnik sproščanja" s katero nadaljujemo prihodnji teden. Vabljeni, da se nam pridružite.

V Hiši Sadeži družbe Črnomelj pa je v torek potekala šiviljska delavnica, na kateri smo imele toliko idej, da nismo vedele česa bi se lotile najprej. Krojile smo, šivale, popravljale in ugotovile, da sta nam dve uri včasih premalo.

Včeraj pa je spet zadišalo po naših prostorih. Kuharice so pripravile preprosto jed, dušeno sladko zelje, ki se baje imenuje tudi prisiljeno zelje. Kakorkoli, nas ni rabil nihče prisiliti, da smo ga pojedli.

Vir: HSD Metlika in HSD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj