Na vsebino

Aktivnosti projekta Pasavček

Včeraj je na OŠ Milke Šobar - Nataše potekalo predavanje v okviru projekta Pasavček. Predavanje je bilo organizirano za učence 1., 2. in 3. razreda, učence PPVI I in II ter njihove starše. Osrednji namen projekta je osveščanje otrok in njihovih družinskih članov o varnem vključevanju v promet v vlogi pešca ter informiranje staršev o preventivnih ukrepih, ki prispevajo k varnejši vožnji otrok in njih samih v avtomobilu.

Starši in učenci so si ogledali video prispevek na temo pešcev v prometu, veliko je bilo govora o pomembnosti uporabe varnostnega pasu ter o pravilni uporabi le-tega. V zadnjem delu predavanja je sledil prispevek o otroških varnostnih sedežih. Otroci so namreč v prometu najbolj ogroženi kot sopotniki v avtomobilu, preventivni ukrep za zagotavljanje večje varnosti otrok je vsekakor nakup kvalitetnega varnostnega sedeža. Zgodba se ne konča tukaj, saj je ključnega pomena tudi pravilna namestitev le-tega v avtomobil, kar je na prvi pogled zelo enostavno, na koncu pa se izkaže, da ni vedno tako. Posledično je beseda tekla o tem, kako izbrati varen in učinkovit varnostni sedež in kaj je potrebno pri tem upoštevati. Glede na starost otrok se je poseben poudarek posvetil otroškim varnostnim sedežem skupine II + III ali tako imenovanim jahačem. Otroci in starši so si ogledali demonstracijo namestitve jahača v avtomobilski demo sedež, ki ga je za namen projekta posodila Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

Samo predavanje je predstavljalo osrednjo točko projekta Pasavček, v preteklih mesecih pa so se izvajale tudi številne druge dejavnosti v času pouka, kar pa je načrtovano tudi v prihodnje.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj