Na vsebino

Dobitniki priznanj CZ

Lanskega decembra je prišlo do požara v Domu starejših občanov Črnomelj. Uslužbenke doma so nesebično in požrtvovalno pristopile k reševanju stanovalcev in s tem preprečile še večjo škodo in nesrečo. S hitrim in prisebnim ravnanjem so delavke pokazale veliko mero poguma, požrtvovalnosti in pripravljenosti po nudenju nesebične pomoči drugim, kljub nevarnosti za lastno življenje in zdravje.

Na predlog ministrice Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anje Kopač Mrak bronasti znak za enkratno dejanje prejmejo:

ga. Jožica Glač,

ga. Petra Štefanič,

ga. Brigita Nagode,

ga. Borica Nikolić,

ga. Minela Jakofčić in

ga. Brigita Modrinjak.

Dom starejših občanov Črnomelj - priznanje so že prejeli na osrednji državni prireditvi na Brdu pri Kranju

Na predlog Občine Semič Bronasti znak CZ prejme Jožef Per.

Jožef Per je predan gasilstvu že od malih nog. Član gasilske organizacije je že 53 let. Vidne rezultate je dosegel kot mentor mladink in tekmovalne ekipe članic Prostovoljnega gasilskega društva Stranska vas. Je dolgoletni član upravnega odbora društva, bil je tudi tajnik, podpredsednik in predsednik društva.

Aktiven je tudi na nivoju Gasilske zveze Semič, kjer je bil dva mandata tajnik, član nadzornega odbora in tudi poveljnik gasilske zveze. Zaradi dela na operativnem področju, je leta 2012 prejel naziv »Častni poveljnik Gasilske zveze Semič«.

Aktivno je sodeloval tudi pri ustanavljanju Belokranjske regije. Kot Poveljnik Gasilske zveze Semič je bil član štaba Civilne zaščite občine Semič, zadolžen za področje gasilstva.

Bronasti znak prejme Jurij Špehar, predlagatelj je Štab civilne zaščite Občine Črnomelj.

Jurij Špehar je prisoten v gasilskih vrstah že 44 let. Od leta 2003 je poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Radenci, sektorski poveljnik gasilskega sektorja Stari trg ob Kolpi in član poveljstva Gasilske zveze Črnomelj.

Jurij je predan prostovoljec, pripravljen prevzeti najodgovornejše naloge. Vedno je vedel, kaj je potrebno storiti, da bodo gasilske vrste ostale neomajne in kos vsem postavljenim nalogam. Tudi v poveljstvu gasilske zveze Črnomelj je poznan kot strokovna in zanesljiva oseba in že samo ime Jurij Špehar pomeni garancijo za uspešno opravljene naloge.

Na predlog Občinskega štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj bronasti znak prejme Srečko Adlešič.

Srečko Adlešič je predan gasilstvu že 40 let. V obdobju od 2003 do 2010 je opravljal funkcijo poveljnika prostovoljnega gasilskega društva Vinica. Kot odgovoren in vreden zaupanja je bil leta 2015 izvoljen tudi za sektorskega poveljnika gasilskega sektorja Vinica.

Ne glede na čas, vremenske razmere ali težavnost naloge se je Srečko vedno pripravljen odzvati med prvimi in delo opraviti do konca. Tako je bilo tudi leta 2015, ko je bilo potrebno ustrezno zavarovati mejo Republike Slovenije s tehničnimi ovirami. Več tednov je nesebično in požrtvovalno vodil gasilske enote, ki so z brežin reke Kolpe čistile drevesa in grmičevje, ter koordiniral delo s prisotnimi policisti in pripadniki Slovenske vojske.

Na predlog Gasilske zveze Slovenije prejmejo srebrni znak Civilne zaščite za 110 let delovanja naslednji društvi:

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MIRNA in PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DOBLIČE.

Zlati znak za 120 let delovanja prejme PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO VINICA.

Proslava in svečana podelitev priznanj in nagrad poveljnika CZ RS bo potekala danes ob 17. uri v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj