Na vsebino

Aktivnosti v Večnamenskem romskem centru

Prvo polovico leta in konec šolskega leta smo v Večnamenskem romskem centru zaključili z zabavo, tako kot se spodobi. Na zabavo smo povabili tudi prostovoljce, ki so pridno pomagali pri učni pomoči in delavnicah.

Pred zabavo pa smo se s Katarino iz Centra za krepitev zdravja pogovarjali o koronavirusu, našteli ukrepe za preprečevanje in širjenja vseh vrst virusov ter ponovili , kako poskrbimo za odpornost, da do viroz in drugih bolezni nebi sploh prihajalo, vsaj pogosto ne.

Kako zelo pomembno je umivanje rok že znamo, zato smo še s posebno napravo preverili, ali si roke pravilno umijemo in razkužimo.

Zaradi virusa nam ni uspelo izvesti vseh aktivnosti, ki smo jih planirali v prvem polletju. Aktivni pa smo bili vseeno: pravljice s knjižničarko, peka krofov za pusta, zdrav namaz, mednarodni dan varne rabe interneta, kuhanje makedonskih jedi, ustvarjanje in učenje…pa še bi lahko naštevali.

V času epidemije je bilo podanih veliko informacij preko telefona. Na enak način smo pomagali šoloobveznim otrokom pri učenju. V sodelovanju z osnovno šolo, je bilo tudi v VNRC-ju natisnjeno veliko učnega gradiva ter v sodelovanju s starši dostavljeno do učencev.

Veselimo se poletja saj nadaljujemo s počitniškimi aktivnosti za otroke in odrasle, neobremenjeni s šolo. Ob različnih delavnicah se bomo družili in zabavali…če nam bo le virus dovolil.

Vir: VNCR, Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, Enota Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj