Na vsebino

Aktivnosti v Večnamenskem romskem centru

V Večnamenskem romskem centru se število aktivnosti povečuje. Vedno več je tudi udeležencev, ki aktivnosti (eni redno, drugi občasno) obiskujejo.

Vsakodnevno potekata učna pomoč in informiranje.

V preteklih mesecih so se aktivnosti vrstile druga za druga. Omenim naj en del le teh: knjižnica Črnomelj je pripravila in izvedla delavnice pod skupnim imenom: Bralnica, igralnica, ustvarjalnica. Policijska postaja Črnomelj je izvedla predavanje o vplivu prepovedanih substanc v prometu.

V kuhinji mladinskega centra BiT smo se učili kuhati makedonskih in nemških jedi.

Skupaj smo se odpravili v gozd, nabrali bezeg in naredili bezgov sirup. Posejali smo kamilice, timijan in baziliko, zasadili rože in okrasili okenske police VNRC-ja.

Praznovali smo Svetovni dan Romov, učili smo se plesati, peti, recitirati. Ustvarjali smo.

Naše aktivnosti smo vključili v Teden vseživljenjskega učenja ter se udeležili Parade učenja.

Obiskali smo Večnamenska romska centra v Trebnjem in Krškem.

Nas sta pa obiskala novinarja radia Študent in pripravila oddajo o VNRC-jih.

Še bi lahko naštevali.

Poleg števila aktivnosti in števila udeležencev, se povečuje tudi število prostovoljcev, ki želijo en delček svojega prostega časa preživeti v VNRC-ju in pomagati. V veliko pomoč so nam tudi EVS prostovoljke MC BiT, ki skupaj z našimi prostovoljci, z organizacijami s katerimi sodelujemo in nenazadnje tudi udeleženci delavnic, pripomorejo, da naš center uspešno deluje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj