Na vsebino

Šola v naravi - Planica; 1. in 2. dan

1. dan:
S ponedeljkom smo sedmošolci OŠ Belokranjskega odreda Semič začeli šolo v naravi v CŠOD Planica. Že zjutraj smo se z avtobusom odpeljali v dolino pod Ponce. Na poti smo se ustavili na Vrbi na Gorenjskem, kjer smo si ogledali rojstno hišo največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Pred doprsnim spomenikom velikega pesnika smo skupinsko deklamirali pesem O Vrba.
Polni pričakovanj smo se nastanili v sobe ter se po kosilu odpravili na ogled nordijskega centra Planica, se povzpeli na vrh letalnice bratov Gorišek t.i. planiške velikanke ter preizkusili čisto pravi sneg v podzemnih prostorih centra.

2. dan:
Po glasnem jutranjem bujenju, ki ga je s harmoniko pripravil sošolec Luka, smo se odpravili na jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo se z učenci OŠ Mirna razdelili v tri skupine, v katerih bomo vsak dan izvajali različne aktivnosti (pohod v Zelence, skike, kolesarjenje...). Po dobrem kosilu je sledil počitek in pospravljanje sob. Po počitku smo odšli na pohod v gozd, od koder smo se vrnili čisto premočeni. Spoznali smo značilnosti okoliškega gozda. Prav tako smo spoznali nove prijatelje, se z njimi družili in igrali razne športne igre. Po koncu dneva smo se utrujeni ulegli k nočnemu počitku.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj