Na vsebino

Izlet v Ljubljano

Skupine starejših oddelkov smo se danes z avtobusom odpravile na zaključni izlet v Ljubljano. Pridno smo varčevali celo leto in nabrali dovolj, da smo si lahko ogledali lutkovno igro Sovica Oka ter se peljali z vzpenjačo.

Že zgodaj smo prišli v vrtec, saj nas je čakala dolga pot. Hitro je minila, čeprav so imeli nekateri malo težav s slabostjo, a ni bilo nič hujšega. Najprej smo si ogledali predstavo, ki je bila odlično izvedena. Uživali smo ob norčijah sovice Oke.

Nato smo se peš odpravili na ljubljanski grad. Pot ni bila dolga, a nas je skrbelo, kdaj bomo malicali. Ko smo prispeli na vrh, smo si privoščili dobrote iz nahrbtnikov in pojedli skoraj vse, kar so nam mame pripravile vanje.

Ogledali smo si še okolico gradu, pogledali z razglednega stolpa in se čudili velikemu topu. Nazaj smo se odpeljali s tirno vzpenjačo. To je bilo doživetje! Kot bi leteli po zraku! Tisti pogumni so stali spredaj, nekateri pa so se raje malo pomaknili nazaj.

Še to vam zaupamo- nobenega zmaja nismo videli, razen tistih na Zmajskem mostu. Smo pa videli kenguruja, ki ti natoči vodo in avtobus s harmoniko- takih v Metliki nimamo.

Počakali smo še avtobus in se polni novih doživetij odpeljali nazaj v vrtec.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj