Na vsebino

Akvarel, grafika in umetniški natečaj

Na 6. mednarodnem likovnem natečaju akvarela, ki ga je pripravila osnovna šola v Ozlju na Hrvaškem v spomin na akvarelistko Slavo Raškaj, po kateri nosi njihova šola ime, je sodelovalo 6 učencev s svojimi akvareli.

Z 2. mestom je bil nagrajen akvarel Maruše Šneler iz 7. a razreda, med pohvaljena dela se je uvrstil akvarel Rebeke Adamič iz 8. a razreda.

Bilten najdete na povezavi TUKAJ.

Naša šola je uspešno sodelovala tudi na 19. grafičnem bienalu v Žalcu. Glavno vodilo bienala (razstave vsake dve leti) je bila Barva v grafiki. Z naše šole smo poslali deset grafičnih listov v različnih tehnikah. Strokovna komisija je prejela 1372 grafičnih listov in izmed njih izbrala grafike za razstavo. V ožji izbor in za predstavitev na razstavi so se uvrstile 4 grafike naših učencev, ki so prejeli bronasta priznanja.

Mednarodni umetniški natečaj že vrsto let zapored poteka v Novi Zagori v Bolgariji. Letošnjega natečaja se je udeležilo 4327 mladih iz 32 držav. Iz Slovenije se je na razstavo uvrstilo s svojimi likovnimi deli 26 učencev, med njimi 3 učenci naše šole: Katarina Štine in Nika Malnarič iz 7. b ter Vanesa Fajdiga iz 8. b razreda in prejeli priznanja.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj