Na vsebino

Albina Tošeska prejemnica plakete DS za prostovoljstvo

Prostovoljstvo ima v Sloveniji zelo dolgo tradicijo, je na današnji slavnostni podelitvi plaket državnega sveta (DS) najzaslužnejšim posameznikom in organizacijam s pomočjo civilne družbe za letos poudaril predsednik DS Marko Lotrič. Plakete, ki jih DS podeljuje ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, je letos prejelo 15 posameznikov in organizacij. Na predlog Rdečega križa Slovenije - zveze združenj je plaketo DS za izjemen prispevek k izboljšanju kakovosti življenja posameznikov in družbenih skupin v okviru opravljanja prostovoljskega dela na področju socialne dejavnosti prejela tudi Metličanka Albina Tošeska, ki se s prostovoljnim delom ukvarja že častitljivih 75 let.

Albina Tošeska je aktivna članica Rdečega križa Slovenije že več kot 70 let, 18 let je bila predsednica Rdečega križa mesta Metlike in štiri leta podpredsednica občinskega Rdečega križa. Delovala je v številnih organih in odborih, sodeluje pri številnih akcijah in nalogah, še posebej veliko dela je skupaj z ostalimi člani opravila v času prihoda beguncev iz bivše skupne države. Tri mesece je nudila zatočišče beguncem tudi pri sebi doma. Opravljala je tako organizacijska kot tudi terenska dela, kot so obiski in srečanja starejših občanov, razvoz hrane in druge pomoči na terenu, pomoč pri obveščanju in izvedbi krvodajalskih akcij, skratka naloge in pomoči za in v prid pomoči potrebnim. Še danes je članica krajevne organizacije Rdečega križa Metlika in članica socialno-zdravstvene komisije ter upravnega odbora sklada Stopimo skupaj pri Območnem združenju Rdečega križa Metlika, so zapisali v obrazložitvi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj