Na vsebino

Ana Avguštin osvojila bronasto plaketo

Učenka flavte Ana Avguštin iz razreda profesorice flavte Mojce Rebolj se je včeraj udeležila mednarodnega tekmovanja EMONA, na katerem je v 1. kategoriji kot najmlajša tekmovalka dosegla bronasto plaketo. Pri klavirju jo je spremljal Andrej Kunič.

EMONA je mednarodno tekmovanje mladih pihalcev, ki je namenjeno solistom, ki so še del izobraževalnega procesa. Mladi glasbeniki tekmujejo v petih disciplinah: flavta, klarinet, saksofon, oboa in fagot. Tokratno tekmovanje je že 5. po vrsti, odvija pa se od 16. do 21. januarja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Predstavilo se bo kar 156 pihalcev iz 6 držav v 4 starostnih kategorijah. Komisijo sestavlja kar 6 uveljavljenih glasbenikov iz vseh tekmovalnih disciplin in skladateljica: Nina Šenk (slovenska skladateljica), Johanna Domotor (nemško-madžarska flavtistka), Andreas Schablas (avstrijski klarinetist), Sorin Crudu (romunski oboist), Simon Diricq (belgijski saksofonist) in Paolo Caligaris (italijanski fagotist).

ISKRENE ČESTITKE!

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj