Na vsebino

Analiza črnomaljskega pustovanja

Sestal se je Upravni odbor (UO) Pustnega društva Presta in naredil analizo letošnjega pustovanja v Črnomlju. Člani smo ugotovili, da je bilo letošnje pustovanje zelo uspešno.

Udeležba maškar, tako posameznikov, skupin, kot vozov v povorki je bila velika. Letos se nam je kot novinec pridružil Klub belokranjskih študentov s stojnico, stalni obiskovalec pustovanja je balonar s kokicami, voz z Vrtičkarji in Godba na pihala Črnomelj.

Člani si želimo, da bi se pustne povorke udeležili kot skupinske maske skupine iz vrtca, šol, privabili bi radi tudi stojnice z domačo in umetno obrtjo. Z večjo aktivno udeležbo le-teh bi popestrili nedeljski popoldan, ki bi dal pustovanju v Črnomlju tudi kulturni navdih, vzpodbudil k medsebojnem sodelovanju različnih društev v Črnomlju, pa tudi bližnji okolici.

Člani UO bomo aktivni še naprej. Obiskali bomo starejše člane Pustnega društva in z njimi obujali spomine, kako se je pustovalo nekoč v Črnomlju. Te spomine bomo delili tudi z vami, upamo tudi, da bomo izdali zbornik.

Ob koncu bi se radi zahvalili vsem našim občanom, gostom, ki ste se pustovanja udeležili, predvsem pa vsem, ki ste na kakršen koli način sodelovali v pripravi in izvedbi letošnjega, jubilejnega pustovanja. Nikar ne mislite, da smo pozabili na vas, sponzorje, ki ste nam pomagali, da smo tudi z vašo pomočjo, pustovanje tudi izpeljali. Pustna zahvala tudi vam.

Lep (po)pustni pozdrav!

Vir: Pustno društvo presta
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj