Na vsebino

Anita Indihar Dimic in Natalija Juhart v Galeriji Kambič

V sredo smo v Galeriji Kambič odprli razstavo Anite Indihar Dimic in Natalije Juhart z naslovom Originalna grafika. Po uvodnem nagovoru direktorice Belokranjskega muzeja Andreje Brancelj Bednaršek in glasbeni točki gojenk Glasbene šole Črnomelj je delo slovenskih grafičark predstavil akademik dr. Milček Komelj, razstavo pa je odprl metliški župan Darko Zevnik.

Anita Indihar Dimic je leta 2017 zaključila študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani pri prof. mag. Branku Suhyju in pri njem nadaljuje magistrski študij grafike. Imela je samostojno razstavo z naslovom Risbe in grafike, sodelovala je na več skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj.

Natalija Juhart je leta 2018 zaključila magistrski študij likovne pedagogike Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru pri doc. Aleksandru Červeku in doc. dr. Janezu Balažicu. Zaključuje še magistrski študij grafike na Akademiji za likovno umetnost Univerze v Ljubljani pri prof. mag. Branku Suhyju. Imela je dve samostojni razstavi, sodelovala pa je tudi na več skupinskih. Za svoje delo je prejela več nagrad, med njimi Prešernovo nagrado ALUO UL 2017/2018 za cikel sedmih grafik, posvečenih Benetkam.

Razstava v pritličju Galerije Kambič v Metliki bo odprta do 3. maja 2020.

Vljudno vabljeni!

Vir: Belokranjski muzej

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj