Na vsebino

Arso prižgal oranžno: možnost toče tudi na JV države

Pred nami je znova pestro vremensko dogajanje. Pozno popoldan in zvečer se bodo od severa začele pojavljati močnejše plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Ob močnejših nalivih lahko hitro narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, predvsem v severnem, vzhodnem, jugovzhodnem in osrednjem delu države. Ob tem so možna razlivanja in zastajanja meteornih ter zalednih voda, napovedujejo na Agenciji za okolje.

Na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in deloma v osrednji Sloveniji so možna krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnim nevihtnim pišem in točo, napovedujejo na spletni strani Neurje.si.

V večjem delu Slovenije bo zaradi padavin povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov, so sporočili z Geološkega zavoda Slovenije. Prebivalce pozivajo, naj bodo pozorni na spremembe na tleh, objektih in pobočjih, še posebej pa na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemlje.

Čez dan bo danes sicer še sončno z najvišjimi temperaturami od 24 do 30 stopinj Celzija. V petek bo sprva ponekod v notranjosti države še pretežno oblačno, po nižinah megleno, nato se bo začelo jasniti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj