Na vsebino

Nekateri zaščitni ukrepi še vedno veljajo

Splošna bolnišnica Novo mesto. Foto: Aleš Kocjan/STA
Splošna bolnišnica Novo mesto. Foto: Aleš Kocjan/STA

Večina bolnišnic po vladni sprostitvi zadnjih epidemičnih ukrepov še vedno ohranja nekatere zaščitne ukrepe, predvsem uporabo zaščitnih mask. Prav tako večinoma še vedno veljajo strožji režimi za obiskovalce.

V novomeški bolnišnici tako testiranje s hitrimi antigenskimi testi ostaja za vse paciente, ki prihajajo za sprejem v bolnišnično obravnavo. Hospitalizirane bolnike tudi testirajo na tri dni. V bolnišnici ohranjajo rdeče cone, ki jih bodo vzpostavili po potrebi oz. glede na število covidnih bolnikov. Uporaba zaščitne maske v bolnišnici ni več obvezna, tako za zaposlene, kot paciente in obiskovalce, razen v primeru prehladnega obolenja in vročinskega stanja. Obiski potekajo na način kot pred epidemijo covida-19.

Kako pa je z ukrepi ob sumu na nalezljivo bolezen po novem v obeh belokranjskih zdravstvenih domovih?

V Zdravstvenem domu Metlika so pacienti z okužbo dihal ali sumom na drugo nalezljivo bolezen, obvezni uporabljati zaščitno masko. Pacienta z okužbo dihal testirajo s hitrim testom, bolnika s sumom na nalezljivo bolezen obravnavajo v ločenem prostoru. »Vztrajamo na tem, da se pacienti držijo naročenih terminov, da v primeru težav z dihali o tem obvestijo zdravstvenega delavca ob vstopu in vztrajamo na omejenem številu oseb v čakalnicah, saj je to edini način, da lahko zagotovimo nemoteno zdravstveno varstvo v prihodnosti za vse uporabnike,« je zapisala direktorica ZD Metlika Duška Vukšinič.

Tudi v Zdravstvenem domu Črnomelj še vedno poudarjajo, da v primeru suma na okužbo ne vstopate v zdravstveni dom, ampak se predhodno telefonsko posvetujete z izbranim osebnim zdravnikom. V primeru nujnih stanj in izven delovnega časa ambulante med tednom ter vikende pa pokličite na številko 07 30 61 700 za nadaljnja navodila.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj