Na vsebino

Avstrijski mediji navdušeni nad Belo krajino

Belo krajino so 26. in 27. oktobra raziskovali predstavniki avstrijskih medijev, ki so doživeli nove in malce drugačne zgodbe Slovenije.

V Zakladnici so se povitezili z mečem iz 13. stoletja, se preizkusili v igranju na gudalo ter si ob Belokranjski pogači ogledali predstavitev Bele krajine in digitalizirano podobo črnomaljskega gradu. Svojo raziskovalno pot so nadaljevali Belokranjskem izročilu, kjer so izvedeli več o lanu in starih belokranjskih tradicijah. Večer so zaključili v Gostilni Muller, kjer so okušali jedi iz Okusov Bele krajine nad katerimi so bili popolnoma navdušeni.

Naslednji dan so po mirnem spancu na Turistični kmetiji Cerjanec pojedli zajtrk iz domačih dobrot ter se odpravili na jutranji sprehod k izviru reke Krupe. Poleg izjemne lepote izvira, ki ga je obdajala meglica, jih je očarala tišina in jutranji mir. Pot nas je vodila naprej do trškega jedra Semiča. Semič ujet v gosto meglo je dajal poseben mistični pridih dokler smo si pred Muzejsko hišo Semič ogledali nastanek taborskega obzidja okoli zdaj prenovljene cerkve sv. Štefana.

Svojo študijsko turo so zaključili v Metliki, kjer so si ogledali staro mesto jedro in digitalizirano podobo gradu. Hvala Hiši dobrot Bele rkajini in ekipi Vina Šturm za pogostitev.

Predstavniki medijev so turo zaključili s kosilom v Gostišču Kapušin. Tam so poizkusili tradicionalne belokranjske jedi z modernim pridihom, ki so jih pustile brez besed.

Zahvaljujemo se našim ponudnikom, ki so opravili svoje delo več kot z odliko.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj