Na vsebino

Avtodomarski turizem v Beli krajini?

Avtodomarski turizem je lahko pomembna konkurenčna prednost za podeželje.

Potovanje z avtodomom je že od nekdaj nekaj posebnega. Svoboda, ki jo nudi hiša na kolesih, je ključen razlog, da se vsako leto za potovanja z avtodomom odloča vse več ljudi. Današnji avtodomi so izjemno bogato opremljeni, zelo varni in ponujajo veliko udobja, tako da ni strahu, da bi se na potovanju z avtodomom počutili neprijetno.

Glavna prednost, ko se odločate za najem avtodoma je, da se lahko odpeljete kamorkoli. Popolnoma ste neodvisni od lokacije. Si predstavljate, da za svoj poletni dopust, na katerega ste komaj čakali, najamete apartma ali hotel, potem pa ste razočarani nad lokacijo? Takšna izkušnja je lahko zelo neprijetna. Kadar se odločite za najem avtodoma tega strahu ni. Če vam kraj v katerega ste se pripeljali ni všeč, se enostavno odpeljete drugam. Vsak dan ali vsakih nekaj dni lahko zamenjate lokacijo, kar vašemu dopustu daje svojevrstni čar in fleksibilnost. Da ne omenjam kampiranja povsem na obali ali na plaži in opazovanje sončnega zahoda ter uživanja ob jutranji kavici, “na terasi” svoje hiške na kolesih.

V Slovenj Gradcu so avtodomarske turiste prepoznali kot priložnost in jim nudijo brezplačno parkiranje. V zameno za to jih prosijo, da kupijo dobrine pri lokalnih ponudnikih in na tak način pripomorejo k razvoju mesta. Pohvale vredno!

Mogoče kaj podobnega kdaj tudi v Beli krajini ...

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj