Na vsebino

Bankomata v starem metliškem mestnem jedru ni več

Odstranjevanje bankomata. Foto: M.R.
Odstranjevanje bankomata. Foto: M.R.

NLB je uresničila napoved, da bo s 13. junijem umaknila bankomat na lokaciji prve dolenjske hranilnice in posojilnice na Trgu svobode 7 v Metliki. Na zgodovinski zgradbi nekdanje metliške banke, v kateri so leta 1874 uredili prostore Prve dolenjske hranilnice in posojilnice, je tako na mestu, kjer je bil prej bančni avtomat, zazevala velika luknja.

Kot razlog za umik bankomata so pri NLB navedli zelo slab obisk, ki ga beležijo že dalj časa in se tudi v zadnjem obdobju ni izboljšal, tako da je bil bankomat po navedbah banke ves čas nerentabilen.

Namera banke je med občani ter gospodarstveniki, ki poslujejo v starem mestnem jedru Metlike, sprožila veliko nejevolje, ogorčenja in zaskrbljenosti, zato so na Občini Metlika pripravili tudi spletno peticijo, s katero so občane pozvali, da s podpisom podkrepijo prizadevanja za ohranitev bankomata. Peticijo je do danes podpisalo 385 ljudi, a očitno ni pomagalo, saj bankomata na zgodovinski stavbi, ki je na spletnih straneh NLB Nepremičnine še vedno naprodaj, od včeraj ni več.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj