Na vsebino

Belokranjski kmetje solidarni ob dnevu solidarnosti

Belokranjci se v težkih trenutkih, kakršne so bile nedavne poplave na Koroškem in Gorenjskem, vedno znova izkažemo s svojo dobrosrčnostjo in občutkom za sočloveka.

Tokrat se nas je nekaj občanov iz okolice Črnomlja zbralo ter z donacijami okoliških kmetij skupno nabralo 71 bal suhega sena, dve »big bag« vreči tritikala in tri »big bag« vreče koruze. Donirana krmila smo ob dnevu solidarnosti, 14. avgusta, odpeljali v Moste pri Komendi ter jih predali gospodarju kmetije Jamšek, ki je le ena od prizadetih kmetij, saj je ob nedavnih poplavah izgubila skoraj vso hrano za svojih 120 krav molznic.

Ob tem se zahvaljujmo vsem kmetijam, ki so donirale hrano za živali ter podjetjema A-Sprint in TGH za donacijo goriva in izposojo kamionov ter voznikoma Urošu Maleriču in Robertu Požeku, ki sta organizirala zbiranje ter prevoz.

Za konec naj še izpostavimo, da je bil odziv na zbiralno akcijo s strani belokranjskih kmetij tako dober, da bodo preostanek zbranih bal v prihodnjih tednih odpeljali še drugim prizadetim kmetijam na poplavljenih območjih.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj