Na vsebino

Belokranjski mentorji gasilske mladine na posvetu v Zrečah

Mentorji gasilske mladine Belokranjske regije so se udeležili dvodnevnega posveta mentorjev gasilske mladine Gasilske zveze Slovenije (GZS), ki je 19. in 20. januarja potekal v Zrečah. Tradicionalnega posveta so se udeležili predsednica Mladinske komisije pri Gasilski zvezi (MK pri GZ) Črnomelj Damjana Rožič, član MK pri GZ Črnomelj Jure Bahor, predstavnica Mladinskega sveta pri GZS Brigita Černe, član MK pri GZ Semič Andrej Jakša ter Miha Ambrožič in Robert Draginc iz GZ Metlika.

V uvodnem delu posveta sta namestnica predsednika GZS Janja Kramar Stanjko in poveljnik GZS Zvonko Glažar predstavila aktualnosti v gasilski organizaciji na področju predsedstva in operative. Predsednica Mladinskega sveta pri GZS Renata Rupreht, pa je spregovorila o smernicah dela mladinskega sveta v mandatnem obdobju 2023 – 2028.

V nadaljevanju je poveljnik Koroške gasilske regije Matjaž Gorenšek predstavil potek operativnega dela v času katastrofalnih avgustovskih poplav. Na petkovem družabnem večeru pa so predstavniki Obalno kraške regije na zabaven način skozi kviz predstavili naravne in druge znamenitosti svoje regije.

V soboto je mag. Dejan Jurkovič mentorjem predstavil pravila, ki veljajo pri prevozih gasilske mladine, univ. dipl. pol. Andrej Pešec pa je na zanimiv način izvedel predavanje z naslovom Znanje za življenje – skrivnosti genijev. Slušatelji so izvedeli, kako se spopasti s stresom, strahom in reševanjem konfliktov. V popoldanskem delu posveta je predsednik hrvaškega mladinskega gasilskega sveta Goran Dikšić predstavil delo z mladimi gasilci na Hrvaškem, nato pa je voditelj kampa Fažana Tomislav Horvat, zbranim predstavil še dejavnosti za mlade gasilce, ki jih ponujajo v njihovem kampu.

Po zaključku posveta je sledilo skupinsko fotografiranje in pot nazaj v Belo krajino, so še zapisali pri Mladinski komisiji GZ Črnomelj.

Vir: Mladinska komisija GZ Črnomlej

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj